23948sdkhjf

I Hvidovre strikker patienter halstørklæder mens de venter

I Ortopædkirurgisk Ambulatorium på Hvidovre Hospital kan patienter strikke halstørklæder til hjemløse, mens de venter på lægen.
Ortopædkirurgisk ambulatorium på Hvidovre Hospital tilbyder i øjeblikket patienterne en anderledes måde at fordrive tiden på, når de venter på at komme ind til lægen. I ambulatoriets venteområder ligger der nemlig strikketøj, som patienterne bliver opfordret til at strikke et par pinde på. Strikketøjet ender med at blive til halstørklæder, som skal gives til hjemløse.

Det skriver Hvidovre Hospital på sin hjemmeside.

Patienterne har taget rigtig godt imod idéen.

- Når jeg går igennem venteområdet spørger jeg altid, om der er nogen, der kan strikke. Patienterne har taget rigtigt godt imod strikketøjet, og vi kan også se, at det får dem til at sidde og snakke hyggeligt sammen, mens de strikker og venter, siger sygeplejerske Vibeke Nielsen, som bragte ideen om strikketøj til patienterne ind på afdelingen.

Hun slår selv 62 masker op og strikker de første par pinde, og så er strikketøjet klar til at blive arbejdet videre på. I de uger strikketøjet har ligget fremme, er der produceret et stribet halstørklæde i friske farver, og to mere er godt på vej.

Når halstørklæderne er strikket færdige, sørger Vibeke Nielsen for, at de bliver vasket og pakket ned, så de kan blive afleveret til uddeling til julefrokosten for hjemløse på DFDS's færger.

Garnet er hovedsagligt doneret af personalet. Og ambulatoriet tager meget gerne imod mere garn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078