23948sdkhjf

Ny vej for to-sprogede til job i plejesektoren

Nyt forløb åbner nu op for, at de to-sprogede igen kan få en tilpasset indgang ind i sundheds- og omsorgs-uddannelserne.
To-sprogede elever på Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens nævner omsorg, respekt og dét at være noget for andre som årsagen til, at de gerne vil tage en uddannelse indenfor plejesektoren.
Men siden reformen på erhvervsuddannelserne trådte i kraft i 2015 - og et særligt udviklet 40-ugers grundforløb for to-sprogede elever på social- og sundhedsuddannelserne blev nedlagt - er antallet af optagelsen af unge fra gruppen af to-sprogede reduceret kraftigt.

Et nyt forløb - udviklet i et samarbejde mellem Social- og sundhedsskolen i Horsens og Horsens HF & VUC - åbner nu op for, at de to-sprogede igen kan få en tilpasset indgang ind i sundheds- og omsorgs-uddannelserne.

- Mange af vores to-sprogede elever har afsluttet med meget flotte eksamener og har fået stor anderkendelse fra deres praktiksteder. Flere har også fået tilbudt job, mens de stadigvæk gik på skolen. Så vi tænker helt klart fra vores side, at det har været en succes at kunne tilbyde tilpassede 40-ugers forløb til denne gruppe og er glad for, at vi nu kan finde nye veje i samspil med Horsens HF & VUC, siger Thomas Thomsen, chef for nye uddannelser, rekruttering, optag og fastholdelse.

Dinna Balling, rektor for Horsens HF & VUC er glad for den nye mulighed for de to-sprogede elever.

- Det nye samarbejde vil løfte de to-sprogede elevers faglighed og hjælpe dem i gang med en uddannelse, de brænder for. Vi får mulighed for at tone undervisningen efter de faglige behov i social- og sundhedsuddannelserne, og det at undervisningen foregår på social- og sundhedsskolen gør det nemmere at fastholde de unges motivation og mål. Samtidig løfter vi en vigtig samfundsopgave ved at støtte de to-sprogede i at tage uddannelse og arbejde, siger hun.

Der er åbent for optag til forløbet frem til medio januar 2017.

Fakta
Det nyudviklede forløb for to-sprogede udbydes via Horsens HF & VUC.
Eleverne har undervisning på Social- og sundhedsskolen, og undervisningen strækker sig over et år. Herefter kan eleverne søge optagelse på skolens Grundforløb 2, som er målrettet en uddannelse som social- og sundhedshjælper eller assistent.
Der er åbent for optag til forløbet frem til medio januar og opstart februar 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094