23948sdkhjf

Hjernesagen tager national handleplan i egen hånd

Hjernesagen har lavet et udkast til en national handleplan for apopleksiområdet.
Som vi har set det på kræft- og demensområdet findes der ikke en national handleplan for apopleksi.

Dét, på trods af, at 35 personer hver dag rammes af en blodprop eller blødning i hjernen. Hjernesagen har derfor lavet et forslag til en national handleplan for apopleksiområdet.
75.000 danskere lever med følgerne efter en apopleksi. Det er en sygdom, der ændrer de ramtes og deres familiers liv, og samtidig koster samfundet dyrt.

- Vores mål er, at få politikerne her i landet til at sætte fokus på apopleksiområdet på samme måde, som man har gjort det på fx kræftområdet, siger Hjernesagens direktør, Lise Beha Erichsen.

Udpeger fem indsatsområder
Apopleksi er en af de hyppigste dødsårsager i den vestlige verden - også i Danmark. Og overlever man en apopleksi, er det ofte til en tilværelse med alvorlige handicap.

- Der må gøres noget. For at få politisk fokus på området har vi brug for en handleplan, som kan understøtte bedre forebyggelse, mere effektiv behandling og bedre rehabilitering, siger Lise Beha Erichsen.

Hjernesagens handleplan udpeger fem indsatsområder: Forebyggelse, behandling, rehabilitering, ramte og pårørende og kompetenceløft.

På alle områder kommer Hjernesagen med flere konkrete anbefalinger som f.eks. oplysningskampagner på forebyggelsesområdet, sikring af hurtig udredning og ensartethed i behandlingstilbud og indførelse af deltagerdage, så pårørende kan få fri til at deltage i møder på sygehus og i kommunen uden løntræk.

Brug for en samlet indsats
Hjernesagens forslag til en national handleplan er sendt til flere ministre, sundhedsordførere, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner.

- Vi vil nu præsentere handleplanen for politikerne og arbejde ihærdigt på at få politikerne både centralt, regionalt og kommunalt niveau til at løfte hele apopleksiområdet i de kommende år. Tiden frem skal bruges til at overbevise dem alle om, at der er brug for en samlet indsats, siger Lise Beha Erichsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094