23948sdkhjf

Aalborg drejer kikkerten hen mod ernæring til syge og ældre

Konference på Utzon Center 31. januar samler professionelle fra sundheds- og plejesektoren omkring emnet underernæring blandt syge og gamle.
Den 31. januar danner Utzon Center i Aalborg rammen om en konference, som samler beslutningstagere og fagprofessionelle fra sundheds- og plejesektoren i både region og kommuner.
Hvis man vil hjælpe underernærede borgere - både til glæde for borgerne og til glæde for samfundsøkonomien - kræver det både opbakning og aktiv involvering fra den lange række af parter, som har ansvaret for sygehusene og plejesektoren, herunder madservice og mad på plejehjemmene.

- Og så er det helt afgørende, at der er en tæt sammenhæng omkring ernæringsforløbet mellem det kommunale og det regionale niveau, fordi de har ernæringsansvaret på henholdsvis ældre- og sygehusområdet, fortæller professor og overlæge Henrik H. Rasmussen fra Aalborg Universitetshospital, der sammen med professor Bent Egberg Mikkelsen fra Aalborg Universitet har taget initiativ til konferencen.

Evidens
Succes afhænger også af, at strategierne for den rette ernæring udvikles med baggrund i den stigende evidens og forskning, der er kommet på området. Derfor ser man på konferencen nærmere på, hvad kommunerne, Aalborg Universitet og Region Nordjylland allerede gør. Men man ser også nærmere på, dels hvordan forskningsagendaen kan styrkes, og dels hvordan man kan styrke samarbejdet om nogle integrerede strategier.

- Et af de områder, hvor samarbejdet mellem ernæringspraktiker og forskere har vist sig at have potentiale, er inden for det digitale ernæringsforløb, hvor vi sammen med virksomheder er kommet langt med at udvikle og afprøve digitale løsninger, der kan hjælpe med at holde styr på kostindtaget. Her er vi lykkes med at få etableret en lovende videnstriangel i det nordjyske, der oven i købet har vist sig at have potentiale i udlandet, siger Bent Egberg Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094