23948sdkhjf

’Lev-Vel Privat Godkendt Hjemmehjælp’ konkurs

Indtil juni sidste år varetog den private virksomhed plejen af omkring 500 borgere i Lolland-Falster området.

Konkurs nummer 43 rammer den private ældrepleje.

Det private plejefirma ’Lev-Vel Privat Godkendt Hjemmehjælp’ på Lolland-Falster er gået konkurs, skriver FOA i en pressemeddelelse.

- Vi må konstatere, at konkurserne i den private del af ældreplejen desværre fortsætter. Denne gang foregik det i nogenlunde ro og orden. Men det er en alvorlig understregning af, hvor skrøbelig konstruktionen med private udbud er, siger Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA.

Indtil juni sidste år, varetog ’Lev-Vel Privat Godkendt Hjemmehjælp’ plejen af omkring 500 borgere i Lolland-Falster området. Da Lolland Kommune valgte at sende opgaven i udbud, tabte virksomheden til en anden plejevirksomhed, der prismæssigt lå 15 procent under buddet fra ’Lev-Vel Privat Godkendt Hjemmehjælp’, fortæller FOA.

- Vi ser ofte, at det plejefirma, der giver den skarpeste pris, vinder udbuddet. Ud fra en generel betragtning er det næppe den bedste løsning for borgerne, hvis man sætter pris over kvalitet, siger Dennis Kristensen.

Ifølge Konkursindex.dk, der registrerer konkurser i den private del af hjemmeplejen, er antallet af konkurser nu oppe på 43. Heraf har 39 konkurser fundet sted efter, at markedet for alvor blev konkurrenceudsat i 2013.

Konkurserne har minimum berørt 11.649 ældre og svage borgere og har ofte skabt problemer for kommunerne, fordi ophøret er blevet varslet med få timers varsel fra leverandørernes side.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097