23948sdkhjf

Gråsten Plejecenter får ansigtsløftning og nye boliger

Der skal bygges 11 nye boliger, og hele plejecentret skal renoveres og opfriskes.

Fremover skal der være plads til 48 beboere på Gråsten Plejecenter med tilhørende servicefaciliteter og daghjem. Det betyder, at der skal bygges 11 nye boliger, og at hele plejecentret skal renoveres og opfriskes.

Fire arkitektteams har givet tilbud, og det blev A78 arkitekterne A/S i samarbejde RUBOW arkitekter og Regnbuen-Kontur arkitekter, der fik opgaven

Mange af beboerne på Gråsten Plejecenter har i dag udsigt over vandet fra deres bolig. Og har de ikke det, kan de nyde udsigten fra fællesarealerne.

- Gråsten Plejecenter har en beliggenhed, der gør det muligt at skabe nogle fantastiske rammer for beboerne. Derfor er det vigtigt, at de kommende tilbygninger passer ind i den nuværende gode løsning og samtidig gør plejecentret mere tidssvarende, så beboerne får mulighed for gode oplevelser i et spændende miljø. Arkitekternes forslag både virker nyskabende og godt gennemtænkt siger formanden for seniorudvalget Preben Storm.

Forslaget til tilbygningen indgår som en naturlig del i det bestående byggeri med tre tilbygninger, der giver byggeriet en viftestruktur.

- Jeg glæder mig især over, at beboerne også kan se frem til et spændende udenomsareal med dejlige gårdhaver og små stisystemer, der er tilpasset landskabets niveau, så det er trygt og sikkert at gå sig en tur, siger næstformand i seniorudvalget Jens Peter Thomsen.

Ombygningen er planlagt til at starte i oktober 2017 og forventes at stå færdig i løbet af to år.

Gråsten Plejecenter har i dag 37 boliger med opholdsstuer, hvor beboerne kan spise eller deltage i aktiviteter. Det blev bygget i 1985, men der er løbende foretaget store om- og tilbygninger, for at centret kan leve op til tidens krav.

 

Det samlede projektteam består af A78 Arkitekter i samarbejde med RUBOW arkitekter, Regnbuen-Kontur arkitekter, Wad landskabsarkitekter, Dansk Energi Management, Esbensen A/S og Ian Hobson Construction.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.438