23948sdkhjf

Viborg vil have lokal handleplan for demens

- Vores indsats skal tage udgangspunkt i den borger, der er er ramt af demens, og det betyder, at der skal et større fokus på familie og netværk omkring den syge, siger Mette Nielsen, formand for Ældre- og sundhedsudvalget.

I Viborg vil man lave sin egen lokale demenshandleplan. Derfor samlede man forleden lokale politikere, organisationer og fagfolk med pårørende til borgere med demens.

- Vores indsats skal tage udgangspunkt i den borger, der er er ramt af demens, og det betyder, at der skal et større fokus på familie og netværk omkring den syge. Det er ikke bare en svær situation, det er en stor sorg, når demens sniger sig ind i livet og bliver fast følgesvend, siger Mette Nielsen, formand for Ældre- og sundhedsudvalget.

- Vi skal sikre, at der bliver mere kendskab til demenssygdommen rundt om i lokalsamfundene, så alle der færdes omkring den syge kender tegnene på demens og bedre kan håndtere situationen med værdighed for den, der er ramt, uddyber hun.

I løbet af temamødet var deltagerne blandt andet omkring emner som, hvor svært det kan være at tage den første snak om begyndende demens, og hvordan man kan blive bedre til generelt at formidle viden om, hvad demens er. Der var også ønsker om, at børn og unge som pårørende til demensramte, kan få mere viden om sygdommen. Desuden var der ønsker til, at de pårørende kan få stillet rammer til rådighed, så de selv kan danne netværk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109