23948sdkhjf

Ghita Parry: ’Penge er gode - men bygninger er ikke nok

- Det er et kæmpe skridt på vejen at få øje på problemet underernæring, siger Ghita Parry

Etablering af lokale køkkener på plejecentrene er et skridt i den rigtige retning for bedre ældremad. Det mener formand for Kost & ernæringsforbundet, Ghita Parry.

- Men bygninger er ikke nok. Alle, som har med maden at gøre, skal engagere sig i den, mener Ghita Parry.

- De 425 mio. kr. giver mulighed for en målrettet indsats, hvor kommunerne bakker op om et køkken med en holdning til maden. Hvor der er fagfolk til at sørge for det kulinariske og det ernæringsmæssige. Og nogle til at tage værtskab, nøde og opmuntre også de småtspisende borgere.

Så du mener, at pengene er godt givet ud?

- Det er fint at afsætte penge til bygninger, siger Ghita Parry. - Men udfordringerne ligger i driften. Uanset om maden tilberedes tæt på eller kommer langvejs fra, er der ingen garanti for et velsmagende og ernæringsrigtigt måltid. Med til visionen om de mange små køkkener hører derfor også, at der ansættes ernæringsfaglige i køkkenerne. Ellers er der ikke noget at hente for kommunerne i forhold til at gøre ældremaden bedre, fastslår hun.

Hun peger dog på, at der med etablering af lokale køkkener bliver en tydelig arbejds- og ansvarsfordeling mellem køkken og pleje.

- Køkkenets tilstedeværelse appellerer til at tage stilling til, hvilket køkken det pågældende plejehjem skal have, hvad maden skal kunne, og hvordan måltidet skal se ud, siger hun.

Hvad er det vigtigste næste skridt mod underernæring?

- Det er et kæmpe skridt på vejen at få øje på problemet. Derfor skal vi blive ved med at dele viden om, hvad der virker. Vi skal evaluere og dokumentere den så den halve milliard bliver en god investering. Det er vigtigt, at det her ikke er endnu et projekt, der sættes i gang. Det skal være en blivende forandring, mener formanden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094