23948sdkhjf

Personale på spisekursus med handsker og høreværn

I Sønderborg Kommune har personalet på Mølleparkens Plejecenter været på kursus i Det Sønderjyske Køkken.

For nylig var personalet på Mølleparkens Plejecenter i Sønderborg Kommune på spisekursus.

Mange beboere på kommunens plejecentre mangler en eller flere sanser. Der er nogle, som er svært hørehæmmede eller døve, mens andre er blinde eller meget svagtseende. Nogle har nedsat følsomhed i hænderne og har derfor svært ved at bruge fingre og hænder. Det giver nogle særlige udfordringer, blandt andet når der skal spises.

Nogle af udfordringerne kan man nemt sætte sig ind i, når man arbejder på et plejecenter, mens andre kan være lidt sværere at forholde sig til. Hvordan hjælper man bedst? Derfor besluttede personalet på Mølleparkens Plejecenter selv at sætte sig til bords og prøve på egen krop og sjæl, hvordan det er at spise et måltid, når man man mangler en eller flere sanser.

Personalet tog på kursus i Det Sønderjyske Køkken, hvor de prøvede at spise med høreværn, handsker og briller, der blokerede for synet.

Jane Grosen, daglig leder, prøvede at spise med store handsker.

- Jeg lagde ud med at vælte et glas vand ud over hele bordet. Det var ekstremt besværligt at holde på og styre kniv og gaffel, og jeg opgav meget hurtigt. Det handler bl.a. om at udvikle gode hjælpemidler, fx større bestik, der er lettere at holde på. Noget af det vi også oplevede på kurset var, at døve og blinde bliver meget forskrækkede, hvis nogen pludselig rører ved dem. Vi skal blive bedre til at fortælle, at vi er omkring dem og i det hele taget skabe mere ro omkring måltiderne, fortæller Jane Grosen, der kraftigt anbefaler kurset til andre i plejesektoren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078