23948sdkhjf

Pris til ny testmetode

Philips og forskningsvirksomheden P&M Veng har modtaget EU's Horizon-pris for en ny testmetode, der skal give hurtigere svar på blodprøver og afhjælpe overforbrug af antibiotika.

Philips har sammen med forskningsvirksomheden P&M Venge for nylig modtaget EU's Horizon-pris for en ny testmetode, der giver hurtigere svar på blodprøver og afhjælper overforbrug af antibiotika.

Test-konceptet er baseret på Philips´ håndholdte MiniCare I-20-enhed og undersøger såkaldte human neutrophil lipocalin-markører (HNL). Med det nye testkoncept kan man på 10 minutter og med et enkelt prik i fingeren svare på, om patienters blod er inficeret eller ej.
 
- Prisen er en stor anerkendelse af, at samarbejde fører til innovative løsninger, der kan forbedre patientplejen. Vi sørger for hurtigere svar til sundhedspersonalet, så de hurtigere kan afgøre, om patienten behøver antibiotika, eller om denne kan behandles sikkert uden. I dag ser vi et overforbrug af antibiotika, fordi sundhedspersonalet ikke kan tage chancer, mens de afventer svar fra blodprøverne, og dette overforbrug skal MiniCare I-20 og NHL-testen afhjælpe, siger Peter van Schaik, markedsansvarlig i Point of Care for Philips i Danmark og Norge.

Med MiniCare I-20 kan sundhedsfagligt personale hurtigt afgøre, om patienter har behov for antibiotika, eller om de skal behandles med andre metoder, fortæller Philips i en pressemeddelelse. Enhedens indbyggede internetforbindelse giver også mulighed for direkte overførsel af data til laboratoriers og hospitalers informationssystemer til opdatering af patientjournaler.
 -
I forskellige undersøgelser har HNL demonstreret overlegen ydelse i forhold til de biomarkører, som i øjeblikket anvendes til at diagnosticere bakteriel infektion. Jeg er derfor begejstret for, at vi har været i stand til at detektere HNL på Minicare I-20 ved hjælp af blodprøver fra patienter med øvre luftvejsinfektioner. Nu kan vi inden for et par minutter tydeligt skelne patienter med en bakteriel infektion fra dem med virale infektioner eller andre forhold, siger Per Venge, adm. direktør for P&M Venge AB.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096