23948sdkhjf

Haderslevs nye sundhedshus formes som et X

Det nye sundhedshus skal rumme en bred vifte af tilbud fra kommune og region.

I sommeren 2018 skal et helt nyt sundhedscenter – formet som et stort X – stå klar til indvielse på Clausensvej i Haderslev.

Det første spadestik til sundhedshuset blev taget i går torsdag.

Fagentreprenørerne

Råhus: Bo Michelsen A/S (Tønder)

Murer: Bo Michelsen A/S (Tønder)

Tømrer: Kraftman A/S (Aabenraa)

Snedker: N.C. Jensens Maskinfabrik A/S (Haderslev)

Maler: Matthiesen ApS (Vojens)

Inventar: Cawo A/S (Haderslev)

VVS: Aage Jørgensen VVS A/S (Haderslev)

Ventilation: GK Danmark A/S (Odense)

Gulv: DR Gulve ApS (Silkeborg)

El: Wicotec Kirkebjerg A/S (Taastrup)

Landskab og belægning: Chr. Johannsen A/S (Rødekro)

- Det bliver et hus med en masse spændende tilbud, og når først huset står færdigt, så håber jeg, at borgerne vil opleve en endnu større sammenhæng i sundhedstilbuddene, siger Haderslevs borgmester H.P.Geil.

Det er KPF Arkitekter der er totalrådgiver og har tegnet det 5.200 kvadratmeter store byggeri i samarbejde med de rådgivende ingeniørfirmaer Drias og Esbensen.

11 entrepriser blev sendt i udbud sidste år og er fordelt mellem 10 firmaer. Heraf har Bo Michelsen A/S vundet både råhus- og murerentreprisen.

Også liv om aftenen og i weekenderne
Når sundhedscentret åbner næste sommer vil det rumme en bred vifte af tilbud; herunder lokal- og socialpsykiatri, misbrugsbehandling samt funktioner relateret til jobcenteret.

Huset vil også have træningssale, en privat lægeklinik, jordemoderkonsultation og vagtlægefunktion. Udendørs vil der være plads til mammografibus og et mobilt tilbud for bloddonerer.

Udover tilbud fra region og kommune kan sundhedscentret også huse foreninger, institutioner og andre sundhedsfremmende tilbud som patientforeninger, idrætshold, personaleaktiviteter og meget mere.

- Det bliver et hus, der kommer til at summe af aktiviteter, og der vil være lys i vinduerne både om aftenen og i weekenderne. Både naboer og andre borgere kan se frem til at blive inviteret med til at forme husets aktiviteter, siger Preben Holmberg, der er formand for kommunens udvalg for sundhed og forebyggelse.

Det samlede budget for byggeriet er på 76 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078