23948sdkhjf

Pamol-sag i plejen i Esbjerg: Piller mistænkt for at være årsag til dødsfald

Der er fundet Pamol med det batchnummer, som kan indeholde tabletter af typen Ibumetin 600 mg, hos 14 borgere på plejehjem i Esbjerg. To borgere, der har fået tabletterne, er efterfølgende henholdsvis gået bort og blevet indlagt.

Et parti Pamol®-tabletter blev i sidste uge tilbagekaldt af Lægemiddelstyrelsen, fordi pillerne fejlagtigt også kunne indeholde tabletter med stoffet ibuprofen.

Det har fået beredskabet i sving i landets kommuner.

I Esbjerg har man med egne ord 'arbejdet på højtryk' for at undersøge, om noget af den tilbagekaldte medicin skulle findes hos borgere på kommunens plejehjem eller hos de borgere i eget hjem, som kommunens sygepleje og hjemmepleje er i kontakt med.
 
Resultatet er, at dåser med Pamol® med det batchnummer, som kan indeholde tabletter af typen Ibumetin 600 mg, er fundet hos 14 borgere. 

To af de borgere, som har spist af tabletterne, er efterfølgende henholdsvis gået bort og blevet indlagt. Begge boede i eget hjem. Ifølge Esbjerg Kommune var årsagen 'almen dårlig tilstand'.

"Det er pt. ukendt, om dødsfaldet og sygdommen har nogen sammenhæng med indtaget af tabletterne. Informationen om dødsfaldet er givet til embedslægen og Lægemiddelstyrelsen. Sagen er overgivet til embedslægen, som behandler den herfra," skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

 - Jeg vil gerne rose både borgere og kommunens medarbejdere for håndteringen af denne sag. Mange borgere har selv indleveret medicinen på apoteket, fordi de havde læst om sagen i pressen, og et stort antal af vores medarbejdere har med kort varsel hen over weekenden været engageret i arbejdet med at gennemgå borgernes medicin for fejlleveret Pamol®. Vi har evalueret forløbet, og der er behov for en bedre orientering af kommunerne i sådanne situationer. Derfor sender vi nu en opfølgning til KL og Lægemiddelstyrelsen med forslag om at lave en fremtidig handlingsplan på området, siger direktør for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126