23948sdkhjf

Startskud for specialuddannelse til kommunale sygeplejersker

Ny specialuddannelse målrettet kommunalt ansatte sygeplejersker og sygeplejersker i almen praksis kan give et tiltrængt løft af kompetencerne i det nære sundhedsvæsen, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

En ny speciauddannelse for sygeplejersker i kommuner og almen praksis er i støbeskeen. Det er Sundhedsminister Ellen Trane Nørby, der har taget initiativ til uddannelsen, som skal ruste kommunerne til at håndtere flere og mere komplekse plejeopgaver.

Det er der behov for, mener formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

- Det er et stort fremskridt for borgere og patienter, at der nu sættes gang i en ny specialuddannelse til sygeplejersker. Det er et vigtigt skridt i retning af at sikre, at de rette kompetencer er til stede for de borgere som modtager behandling, pleje og rehabilitering i et tværsektorielt og tværfagligt samarbejde, eksempelvis patienter med kronisk sygdom og patienter med komplekse og flere samtidige sygdomme, siger formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen til dsr.dk.

Det er Dansk Sygeplejeråd, som har efterlyst en ny specialuddannelse til sygeplejersker målrettet det nære sundhedsvæsen på baggrund af de mere komplekse patienter, de kommunale sygeplejersker yder pleje.

Et enigt 'Udvalg for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen' - der er nedsat af regeringen, KL og Danske Regioner i fællesskab - forventes i maj at præsentere en række konkrete anbefalinger, men allerede nu har sundhedsminister Ellen Trane Nørby bedt Sundhedsstyrelsen om at etablere den nye specialuddannelse.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157