23948sdkhjf

Beam skaber nærhed på ældreområdet

Teleprecense robot kan igen opleves på CareWare, når Blue Ocean tager kommunikationsrobotten med på konference

For et par år siden kunne deltagere på CareWare opleve, hvordan man i den digitale tidsalder bringer familier tættere på hinanden - også selvom mormor bor på plejehjem og familien er flyttet om på den anden side af kloden.

’Beam’ fra Blue Ocean Robotics, der dengang blev præsenteret, er igen i år med på konferencen i Aarhus. Her viser medarbejderne, hvordan robotten kan skabe nærhed mellem beboerne og deres familier.

Beam er en såkaldt "teleprecense robot", hvor man ikke fysisk er til stede, men besøger hinanden via en computer og et netværk. Den er med til at øge livskvaliteten hos borgerne, som nu har mulighed for at få besøg lidt oftere - også selvom deres pårørende f.eks. bor i udlandet.

Plejehjemmet Solhavecentret i Karise har i årevis gjort brug af Beam. Telepresence-robotten var i 2015 en af 18 robotter, som Blue Ocean Robotics testede med Faxe Kommune.

For Else fra Solhavecentret, og hendes datter Elly, der gennem de seneste 20 år har boet i Frankrig, gav robotløsningen helt nye muligheder for at komme tættere på hinanden.

- Der er ingen tvivl om, at det her er fremtiden. Blot to ud af 35 her på stedet har computer, og det her giver nogle helt nye muligheder for at kommunikere med hinanden, sagde daglig leder på Solhavecentret, Lis Kramer dengang til Electronic Supply.

Beam kan også komme i brug, hvis en læge hurtigt og effektivt blot skal føre en samtale med en ældre patient på et plejehjem.

Beam fra Blue Ocean Robotics kan opleves på fokusområde 1, Vikærgården.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.188