23948sdkhjf

Lommekort gør det nemt at være ny på job på sygehuset

Sarah Bach Munkholm er tilbage, hvor det hele begyndte: Nemlig på CareWare, hvor hun for to år siden blev nomineret til årets Iværksætterpris.

Hun var egentlig under uddannelse til læge - men så fik Sarah Bach Munkholm en god idé.

I dag har hun taget en pause fra lægekarrieren, for at give sin virksomhed ’MyMedCards’ fuld opmærksomhed.

For tre år siden opdagede den dengang 25-årige Sarah Bach Munkholm, hvor svært det er at være ny i sundhedsvæsenet. Specielt på grund af de mange informationer og den viden, man endnu ikke har tillært sig.

- Derover var der en særlig episode på hospitalet, som fik mig til at sætte gang i projektet. Jeg overværede en akut situation, hvor en nyuddannet læge var ansvarlig. Lægen var selvfølgelig endnu ikke rutineret, hvorfor hun straks greb ned i hendes lomme for at lede efter et actioncards/lommekort, som hun vidste, kunne hjælpe hende. Lommekortet, som hun var blevet undervist ud fra, og derfor kunne falde tilbage på i denne situation. Desværre havde hun glemt sit kort, hvorefter hun henvendte sig til os studerende, men vi havde desværre ikke fået disse hjælpsomme kort udleveret. Til sidst ender det faktisk med, at hun må forlade stuen for at finde en der har det pågældende kort, så kan igangsætte behandlingen, fortæller Sarah Bach Munkholm.

Den lægestuderende besluttede sig derfor for at udvikle et brugervenligt redskab, som indeholdt de informationer, man har brug for i sundhedsvæsenet. Redskabet er nu blevet til to løsninger: En FREE og en PRO version.

App’en indeholder en lang række informationer, som f.eks. hjertestopalgoritmer, praktisk hjælp ved respirationsbesvær og andre kliniske retningslinjer, der kan gøre hele forskellen mellem liv og død, når man står med en akut patient.

Mød MyMedCards PRO på CareWare 2017, 4.-5. april

Faglige informationer
MyMedCards FREE har over 5.000 downloads og PRO-løsningen er netop blevet udviklet og testet i Favrskov Kommune og Region Nordjylland. Denne løsning henvender sig til sundhedsinstitutioner herunder regioner, hospitaler, afdelinger, kommuner og private sundhedsfaglige virksomheder. Den giver mulighed for at levere alle praktiske og faglige informationer til sundhedspersonalet - lokale såvel som nationale - via egen specialtilrettede version af MyMedCards PRO app’en. Informationerne i app’en opdateres og vedligeholdes med få klik og holder således altid personalet up-to-date. Relevant viden samles ét sted, og personalet kan koncentrere sig om kerneopgaven - borgerne og patienterne.

- I år skal vi nu for første gang fremvise vores PRO løsning på CareWare, hvor hele udviklingen af vores PRO-løsning faktisk startede for to år siden, fortæller Sarah. Det forholder sig nemlig sådan, at MyMedCards blev nomineret til Iværksætterprisen på CareWare i 2015. Det var på samme tidspunkt, at virksomheden mødte Favrskov Kommune, som siden var med på at udvikle produktet.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063