23948sdkhjf

Ny overenskomst sikrer fleksibilitet for private plejefirmaer

Dansk Erhverv er godt tilfredse med resultatet af forhandlingerne med FOA for en ny overenskomst for private fritvalgsvirksomheder.

I erhvervsorganisationen Dansk Erhverv er man godt tilfredse med resultatet af forhandlingerne med FOA for en ny overenskomst for private fritvalgsvirksomheder.
 
For Dansk Erhverv var det helt centralt at sikre den fornødne fleksibilitet for de private aktører indenfor ældreplejen, hvor arbejdsopgaverne og aktiviteterne hurtigt kan ændre sig, skriver erhvervsorganisationen på sin hjemmeside.
 
- Vi har efter ønsker fra vores medlemmer forhandlet os frem til, at ændringer i arbejdstiden i akutte situationer kan ske med et døgns varsel. Hertil er der kommet mulighed for at varsle afspadsering med fire døgns varsel. Det var ikke muligt før, hvor arbejdstiden var låst i en længere periode. På denne måde kan virksomhederne hurtigere tilpasse medarbejderstaben til driften, hvis der eksempelvis er en borger, som bliver indlagt eller udskrives fra et hospitalsophold. Der er givet forbedringer på en række områder, herunder vedrørende ansatte med børn og seniorer, som følger det øvrige DA-LO område. Det er også i vores virksomheders interesse, at medarbejderne behandles ordentligt, siger Mette Vitved Bjørkvik, chefkonsulent og advokat i Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125