23948sdkhjf

Aktivitetscenter i Aalborg tester lysende brikker

Hopspots er oprindeligt udviklet til at inddrage bevægelse, leg og læring i undervisningen af børn. Men bevægelse, leg og læring har ingen alder, mener de på aktivitetscentret Toftegårdscentret.

Der var både sved på panden og grin på læben, da brugere fra Aalborg Kommune aktivitetscentre Toftegårdscentret og Gavlen for nylig testede interaktive Hopspots

Hopspots er 12 interaktive brikker, som kan programmeres til forskellige spil, der træner både krop og sind. De kan bruges til gymnastik, hukommelsestræning og forskellige bevægelseslege.

De er oprindeligt udviklet til at inddrage bevægelse, leg og læring i undervisningen af børn. Men bevægelse, leg og læring har ingen alder, mener de på aktivitetscentret Toftegårdscentret i Sulsted, og de havde derfor sagt ja tak til at teste hopspotsene og inviteret brugerne fra Gavlen i Tylstrup med til testen.

Ann Dorthe fra aktivitetscentret Gavlen i Tylstrup kunne sagtens se mulighederne i de nye hopspots.

- Jeg kunne godt bruge dem til for eksempel gymnastik, men også til hukommelseslege og andre sociale aktiviteter. Vi havde for eksempel meget sjov ud af, at alle hjalp hinanden med at huske rækkefølgen i hukommelsesspillet. Det er også rigtig godt, at man kan lave sine egne spil. De kan programmeres til musikquiz eller ordspilsleg og meget andet. Brikkerne er også meget fleksible – det er nemt at tage dem med rundt til forskellige aktivitetscentre. Så jeg kunne godt tænke mig et sæt til Gavlen, sagde hun.

Testen blev gennemført i samarbejde med Center for Velfærdsteknologi.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095