23948sdkhjf

Blendede råvarer kan ligne alt muligt

Regionshospitalet Nordjylland ser bl.a. nærmere på fremstilling af lagkager i geleform til patienter med dysfagi.

I bestræbelserne på at hjælpe folk med tygge- og synkebesvær er flere sygehuse og plejecentre begyndt at blende patienternes/beboernes mad og derefter anrette den, så det ligner for eksempel almindelige rugbrødsmadder med leverpostej, flæskesteg eller æg og rejer. Det kunne Magasinet Pleje fortælle allerede tilbage i 2015 i denne artikel.

Men der sker hele tiden fremskridt i storkøkkenerne på den front. Senest har Regionshospital Nordjylland - der var blandt de første til at tilbyde gelésmørrebrød, , hvor råvarerne bliver blendet og tilsat husblas - forsøgt sig med på lagkager og banankager i geléform. Det fortæller køkkenleder Mona Stenskrog til dr.dk.

Til dr.dk fortæller formand for Dansk Selskab for Dysfagi - Dorte Melgaard om tendensen til, at flere og flere storkøkkener fremstiller gele-mad:

- Der er jo rigtig meget livskvalitet i, at man kan spise mad, og at man får den oplevelse, der ligger i at kunne deltage i et måltid, siger Dorte Melgaard.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078