23948sdkhjf

Nu går byggeriet af råhus i gang i Gødstrup

Hovedbygningen på DNV-Gødstrup kommer bl.a. til at rumme hovedindgang, foyer og fællesarealer.

I næste måned igangsætter NCC byggeriet af råhuset til den kommende hovedbygning på DNV-Gødstrup ved Herning.

Region Midtjylland og NCC har netop underskrevet kontrakten med en entreprisesum på cirka 140 mio. kroner.

Hovedbygningen, også kaldet etape 3, kommer blandt andet til at rumme hovedindgang, foyer og fællesarealer. Herudover indrettes kræft-, neurologi- og dag-kirurgisk afdeling med 10 operationsstuer, opvågning, støtte- og personalefaciliteter samt teknik- og logistikarealer. Bygningen forbindes til psykiatrien, som opføres i den efterfølgende etape.

Hos NCC glæder områdedirektør Søren Andersen sig over, at NCC nu kan føje endnu et hospitalsbyggeri til et efterhånden omfattende CV, som blandt andet tæller sygehusene i Viborg, Horsens, Aabenraa, Herlev og nordfløjen på Rigshospitalet.

- Rent fagligt er det en meget spændende opgave med kompliceret betonarbejde. Ved opførelsen af hospitaler stilles der særlige krav til bl.a. betondæk, som skal kunne modstå vibrationer og svingninger, som der almindeligvis opstår i bygninger, når folk bevæger sig rundt. På hospitaler må vibrationsfølsomt udstyr og apparatur ikke blive påvirket af disse bevægelser, siger han i en pressemeddelelse.

NCC’s råhus-entreprisen skal være afsluttet i maj 2018. Det samlede byggeri skal efter planen stå klar til ibrugtagning i november 2019. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14