23948sdkhjf

Hjertepatienter får enestuer i Nykøbing F.

Nykøbing F. Sygehus har netop fejret rejsegilde på en ny sengebygning til akutte patienter, en intensiv afdeling og en stor hjerteafdeling.

En modernisering til 232 millioner kroner skal styrke Nykøbing F. Sygehus som et attraktivt akutsygehus. Hjertepatienter får bl.a. nye enestuer.

Byggeriet samler sygehusets akutte funktioner, skaber bedre sammenhæng i patientforløbene og en attraktiv arbejdsplads. Der bliver knap 60 sengepladser - de fleste som enestuer – som flyttes fra det eksisterende sygehus fra 1957 og ind i de moderne rammer.

- Da Regionsrådet skulle udarbejde sin sygehusplan, stod det klart fra start, at der skal være et akutsygehus i Nykøbing Falster. Vi ønsker et moderne og attraktivt akutsygehus. Derfor bygger vi nyt, fastslår regionsrådsformand Jens Stenbæk.

Også sygehusdirektør Arne Cyron glæder sig over udvidelsen af Nykøbing F. Sygehus, hvor flertallet af patienterne får enestuer med eget badeværelse. En ganske fin opgradering fra de nuværende to- eller fire-sengs-stuer med smuk udsigt til Guldborgsund, men uden eget bad og toilet.

Den nye bygning er opført i tre etager med direkte forbindelse til akutmodtagelsen – og bliver sygehusets akutte hjerte.

I stueplan får Akutafdelingen 18 senge og Intensiv Afdeling 10 senge. 1. sal skal rumme Hjerteafdelingen med op til 31 patienter. Her er der enkelte ekstra store patientstuer, der enten kan anvendes til en eller to patienter.

Endelig gøres der klar til fremtidige udvidelser, da 2. sal opføres som et tomt råhus, der senere kan indrettes til en sengeafdeling.

Første patienter i maj 2018

Det første spadestik blev taget 14. marts 2016. Håndværkerne skal være færdige med byggeriet i slutningen af januar 2018. Patienterne og personalet forventes at flytte ind omkring 1. maj 2018.

 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078