23948sdkhjf

Sygeplejersker: Ens akut-uddannelser kan sikre kvalitet

Der er derfor brug for at oprette en national anerkendt uddannelse i akutsygepleje, som kan sikre ensartet kvalitet, mener formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen.

I Region Syddanmark har man fornylig overrakt de første 11 akutsygeplejersker deres eksamensbeviser. Andre regioner, bl.a. Region Midtjylland, har i årevis uddannet deres egne akutsygeplejersker. Men regionerne arbejder ikke ens, og der er behov for at ensarte uddannelserne, mener formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

Der er nemlig store forskelle i det faglige indhold i uddannelsen og på hvor mange akutsygeplejersker regionerne uddanner.

- Der er derfor brug for at oprette en national anerkendt uddannelse i akutsygepleje, som kan sikre ensartet kvalitet, mener formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen.

- Akutmodtagelserne er i dag hovedindgangen til sygehusene og det har stor betydning for borgernes forløb, at de bliver mødt af velkvalificerede sygeplejersker, som kan reagere på deres akutte symptomer og sikre gode forløb, siger Grete Christensen, siger Grete Christensen.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11