23948sdkhjf

Tværfaglig indsats skal sikre fremtidens personale i Region Sjælland

Alle faggrupper skal i spil for at løse rekrutteringsproblem: Faglige kompetencer skal udnyttes mere intelligent, så en sosu kan overtage enkelte opgaver fra en sygeplejerske

Regionsrådet i Region Sjælland har vedtaget en plan for, hvordan regionen får skaffet nok læger, sygeplejersker og andre ansatte i fremtiden. Det handler ikke kun om at rekruttere speciallæger. Det handler også om at udnytte alle faggruppers kompetencer mere intelligent.

Sådan lyder det fra Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Planen for rekrutteringsindsatsen har fået overskriften ”De rigtige kompetencer – nu og i fremtiden” og rummer en lang række bud på løsninger.

- En vigtig del af løsningen er, at vi skal udvikle og fastholde vores nuværende medarbejdere. Ikke kun rekruttere nye ansatte, siger regionrådsformand Jens Stenbæk.

- Vi skal have et endnu skarpere øje for, hvor de forskellige faggrupper kan overtage opgaver fra hinanden. For eksempel fra læger til sygeplejersker, fra sygeplejersker til sosu-assistenter, fra plejepersonale til serviceassistenter.

Der er dog ikke kun ét enkelt svar på Region Sjællands udfordringer med rekruttering. Der skal forskellige løsninger til forskellige faggrupper, og der er store geografiske forskelle på udfordringerne. Det kræver vedholdenhed og løsninger på kort og langt sigt.

- Vi har også en stor opgave i politisk at påvirke vores vilkår. Som at opnå en bedre fordeling af speciallæger i Danmark og at få flere højtspecialiserede behandlinger, bedre transportmuligheder og flere uddannelsespladser til Region Sjælland.

En del af rekrutteringsindsatsen er målrettet Nykøbing F. Sygehus og de praktiserende læger. 

Flere sygeplejersker og sosu’er
Region Sjælland har allerede succes med at få flere sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter uddannet i regionen.

Der skal uddannes 35 procent flere sygeplejersker - svarende til 150 ekstra sygeplejestuderende - og der er skabt 207 ekstra pladser på SOSU-uddannelserne. I alt 357 nye uddannelsespladser, hvor regionen stiller praktikpladser til rådighed.

 

Pr. 1. februar manglede regionen 122 speciallæger, ca. 50 øvrige læger, 138 sygeplejersker, 12 bioanalytikere og 12 jordemødre på sygehuse og i psykiatrien.

 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14