23948sdkhjf

Fire kommuner tester interaktiv storskærm

Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal og Lyngby-Taarbæk kommuner skal have ’Touch & Play’-skærmen på prøve ind til sommer. Demensramte skal teste en række programmer til både leg, underholdning og motorisk træning.

Gladsaxe, Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner tester i de kommende måneder transportable, interaktive storskærme - kaldet Touch & Play - for at se, om de kan være med til at gøre borgere med en demenssygdom gladere og mere aktive.

Gladsaxe, Gentofte, Lyngby-Tarbæk og Rudersdal Kommuner er alle en del af 4K-samarbejdet

Det er borgere, som bor på plejehjem, får tilbudet om brug af de interaktive skærme, som kombinerer billeder og bevægelse.

’Touch & Play’ skærmen er født med en række programmer til både leg, underholdning og motorisk træning. Her kan borgerne få trænet bevægelse og koordination. Der er for eksempel huskespil, puslespil og spil, hvor deltagerne kan skyde balloner ned fra skærmen ved hjælp af ærteposer. Det er også muligt at vise film, både gamle og nye, tv og koncerter på den interaktive storskærm.

- Det er dokumenteret, at fysisk aktivitet og mental træning mindsker symptomerne på demens. Skærmen har rigtig mange anvendelsesmuligheder, fordi den både kan bruges af vores ergo- og fysioterapeuter i træningsøjemed og samtidig være et naturligt samlingspunkt for vores beboere. Skærmen har mange anvendelsesmuligheder på forskellige niveauer, og derfor har det virkelig været en god løsning, der skaber værdi for både beboere og medarbejdere, siger Hanne Rügge, leder af Seniorcenter Bakkegården.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112