23948sdkhjf

Solrød: Flere ældre får mulighed for at benytte demensdaghjem

Kommunen afsætter mere end 400.000 kr. til at etablere fire nye daghjemspladser.

Byrådet i Solrød Kommune besluttede i denne uge at sætte mere end 400.000 kr. af til at etablere fire nye daghjemspladser på demensdaghjemmet Oasen.

Det sker, fordi flere og flere borgere i Solrød rammes af en demenssygdom. Stigningen i an tallet af demensramte skaber et øget pres på demensdaghjemmet Oasen. 

Etableringen af de fire ekstra pladser kommer til at øge Oasens samlede kapacitet til 15 demens-daghjemspladser mod 11 pladser i dag. Disse pladser bliver benyttet af i alt 21 borgere ugentligt, hvilket vil sige, at nogle borgere er der en eller flere dage om ugen, mens andre har brug for pladsen fem dage om ugen. Der er fire borgere på venteliste til demensdaghjemmet, og tre af Oasens nuværende brugere ønsker at komme oftere på daghjemmet. 

De fire ekstra pladser betyder, at det er nødvendigt at opnormere på personalefronten, og det vil medføre en årlig merudgift på 484.000 kr.

Foreløbig er det besluttet at gøre de fire nye pladser tidsbegrænsede frem til udgangen af 2018, hvor udvidelsen af Christians Have Plejecenter forventes at være færdig.

På det tidspunkt er forventningen, at de nuværende 11 pladser på demensdaghjemmet vil være tilstrækkelige til at dække brugernes behov, da nogle af stedets nuværende brugere i stedet kommer til at opholde sig på Christians Have Plejecenter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094