23948sdkhjf

Private aktører: Brug de private pladser i psykiatrien

- Vi kan fra den dag i morgen levere de pladser, som regionerne efterspørger, siger direktør for Skovhus Privathospital.

Regionerne burde have bedre blik for at samarbejde med de private pladser, som allerede findes.

Det siger Kit Kjærsgaard, der er direktør for Skovhus Privathospital, som en reaktion på KL og Danske Regioners alternative forslag til regeringens skrottede lovforslag om 150 nye pladser på særlige bosteder. KL vil oprette 150 nye pladser inden for den regionale psykiatri, og Bent Hansen, formand for Danske Regioner, har stilet forslag om at oprette 100 nye pladser i psykiatrien og ekstra 120 -200 pladser på nye bosteder.

Men pladserne findes i det private, siger Kit Kjærsgaard.

 - Vi kan fra den dag i morgen levere de pladser, som regionerne efterspørger. Og allerede i dag køber kommunerne pladser til os, fordi vi kan levere den psykiatriske behandling, som de efterspørger til deres borgere, og fordi vi kan samarbejde med bosteder om det rette tilbud til borgerne, når de er færdigbehandlet her, siger Kit Kjærsgaard.

Hun bakkes op af Jesper Luthman, der er direktør i Sundhed Danmark, brancheorganisation for de danske sundhedsvirksomheder.

- Vi oplever lige nu, at kommunerne i stigende grad søger mod vores medlemmer, der kan tilbyde en psykiatrisk behandling. Ligesom vi hører, at mange private aktører i socialpsykiatrien bliver kontaktet for deres specialiserede tilbud. Borgerne er for syge til at være på et bosted, og for kommunen er det nødvendigt med en behandling, der rækker ud over kortvarige indlæggelser, så de bliver svingdørspatienter mellem en psykiatrisk afdeling og et botilbud. De tilbud har vi allerede, og vi vil opfordre regionerne til at gå ind i et samarbejde, så borgerene kan få de rette tilbud og den rette behandling, siger Jesper Luthman.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078