23948sdkhjf

Hjemmepleje med 15 forskellige sprog

Hjemmeplejevirksomheden Human Care er et godt sted at starte integrationsprocessen, siger sosu-assistent, Nidal Awada.

Hjemmeplejevirksomheden Human Care har nemlig slået sig an på at ansætte dygtige medarbejdere med anden baggrund end dansk: I staben af medarbejdere taler med hele 15 forskellige sprog.

Virksomheden arbejder i bl.a. Københavns Kommune, hvor koncentrationen af ældre indvandrere er stor. Og når man som Human Care leverer hjemme- og handicaphjælp, bliver det en tryghed for borgeren, at hjælpen taler samme sprog.

- Som privat plejefirma lykkes vi jo kun, når vi dækker brugernes individuelle behov. Når vi taler brugerens modersmål, bliver det meget nemmere at yde en individuel service, siger afdelingsleder og partner, Sajid Latif.

Hjemmeplejen er i øvrigt ikke noget dårligt sted at begynde, hvis du som dansker med anden etnisk baggrund, ønsker at integrere dig i det danske samfund, mener Sajid Latif.

- Mange indvandrere har sproglige udfordringer, når de bevæger sig ud på arbejdsmarkedet. En udtalt erfaring hos medarbejderne i Human Care er dog, at så længe hjælpen udviser respekt og høflighed, bliver man i langt de fleste tilfælde mødt med tålmodighed og interesse, siger Sajid Latif.

- Du skal selvfølgelig også kunne forstå og gøre dig forståelig på dansk i hjemmeplejen, men hvis du er dig selv, er åben og flittig, er hjemmeplejen et godt sted at øve sproget. Mange af borgerne er lidt ensomme. De kan godt lide at snakke og er tålmodige, så længe du gør dit bedste, siger sosu-assistent Nidal Awada.

Nidal Awada fortæller, at borgerne spørger ind til alt fra hjemmehjælperens familieforhold, til religion og traditioner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078