23948sdkhjf

Gyngestole og talende fotoalbums nu til udlån i Sønderborg

Kommunens del af værdighedsmilliarden går bl.a. til hjælpemidler til borgere med demens, der hjemme nu kan få glæde af effektfuld velfærdsteknologi.

I Sønderborg har man prioriteret at bruge kommunens del af værdighedsmilliarden på hjælpemidler, der kan virke beroligende på borgere med demens. Hjælpemidlerne lånes ud, således at gyngestole, bækkenstole, talende fotoalbums, knætæpper og lydpuder blandt andet kan finde vej til borgernes hjem.

Der er udarbejdet en arbejdsgang, så medarbejderne efter en godkendelse får hjælpemidlet leveret fra Hjælpemiddeldepotet. Normal lånetid er tre uger, men der kan træffes særlige aftaler. Et udlån følges altid op af et evalueringsskema, så kommunens Kompetencecenter for Demens kan samle viden og erfaring til fremtidige indkøb og anvendelser.

Ansøgninger om afprøvning af et hjælpemiddel skal altid godkendes af det pågældende plejecenters, hjemmeplejens, bostedets eller værkstedets leder eller en demenskoordinator.

- Vi prioriterer indsatsen for borgere med demens højt, og derfor er det dejligt, at vi nu kan supplere plejen med nogle hjælpemidler, som er særligt udviklet til demente. Mange af borgerne har udfordringer med at finde ro og hvile, og det kan f.eks. gyngestolene afhjælpe. Jeg er sikker på, at også medarbejderne glæder sig til at låne dem og opleve den positive virkning hos borgerne, siger formand for seniorudvalget, Preben Storm.

Næstformand i udvalget, Jens Peter Thomsen, supplerer:

- Med de nye tilbud følger vi godt op på den nationale demenshandleplan, som har fokus på at skabe et trygt og værdigt liv for borgere med demens. Angst er ofte medvirkende til at skabe utryghed hos dem, og derfor er det rigtig godt, at vi nu kan tilbyde en række hjælpemidler, som især har til formål at skabe tryghed, siger han.

Ud over de nye hjælpemidler råder Hjælpemiddeldepotet i forvejen over sækkestole, særlige madrasser, GPS'er og kugledyner, som borgere med demens kan have glæde af. Nogle hjælpemidler udlånes alene til plejecentre og andre institutioner, mens talende fotoalbums, tangles, lydpuder mm. kan udlånes via demenskoordinatorer til borgere, der bor i eget hjem.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078