23948sdkhjf

Nu kan kommuner igen søge køkken-puljen

Sundheds- og Ældreministeriet genopslår nu de resterende ca. 125 millioner kroner i puljen til lokale køkkener på plejehjem - der er ansøgningsfrist den 17. maj.

Nu får kommunerne en ekstra mulighed for at søge om penge til at etablere, renovere eller genåbne lokale køkkener på plejehjemmene.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet på sin hjemmeside.

Som Magasinet Pleje fortalte i sidste uge, så har 65 kommuner allerede søgt om ca. 300 millioner kroner fra puljen, der er på 425 millioner kroner i alt. To kommuner - Rebild og Tønder - har dog efter ansøgningsfristens udløb trukket sine ansøgninger.

For at give alle kommuner i landet tid og mulighed for at søge om de penge, der er tilbage fra første runde, genopslår Sundheds- og Ældreministeriet nu de resterende ca. 125 millioner kroner fra puljen.

- Jeg er glad for, at så mange kommuner allerede har søgt om penge til at give plejehjemsbeboere bedre madoplevelser. Men vi har ikke fået alle pengene ud til de ældre i første omgang, og derfor har vi sammen med Dansk Folkeparti besluttet at lave et genopslag. Nogle kommuner har sagt, at de har haft svært ved at nå at udarbejde deres ansøgning. Derfor får de en ny mulighed for at få madlavningen på plejehjemmene tættere på de ældre, siger ældreminister Thyra Frank.

Alle kommuner kan søge i genopslaget af puljen - også de kommuner der allerede har søgt i første runde.

Ansøgningsfristen er den 17. maj.

Du kan læse mere om puljen her.

Aftalepartierne Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance afsatte de 425 mio. kr. på Finansloven 2017 for at bringe måltidet og madlavningen tættere på så mange ældre som muligt.

Kommunerne kan, gerne i samarbejde med almene boligorganisationer, selvejende institutioner og private leverandører, søge om penge til at etablere mindre køkkener på enkelte afdelinger eller produktionskøkkener, hvor man kan tilberede frisklavet mad til hele plejecentret.Pengene kan også bruges på at renovere nedslidte køkkener, hvis de på den måde bliver mere funktionsdygtige og i højere grad kan bruges i den daglige madlavning eller bagning.

Kilde: Sundheds- og Ældreministeriet

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078