23948sdkhjf

Første spadestik til demenslandsby i Faxe

Faxe Kommune vil sikre egnede rammer for beboere med demens i svær grad, hvor aktiviteter med beboerne, pårørende og personale kan ske i trygge rammer med mindsket overvågning.

I denne uge tager Faxe Kommune første spadestik til en kommende demenslandsby.

Området omkring Grøndalshusene i Haslev bliver fremover til en demenslandsby, hvor udemiljøet udgør en naturlig del af det samlede område.

Grøndalshusene er i dag en "klyngeby" bestående af fem huse, hvoraf de tre er hjem for demensramte borgere. Alle husene vil på sigt huse demensramte borgere.

Ideen med etableringen af Grøndalshusene som en demensby er at skabe et miljø der sikrer, at de demensramte får en større selvstændighed og værdighed samt at mindske behovet for én til én overvågning døgnet rundt, fortæller kommunen.

Udemiljøet skal udgøre en stor del af de oplevelser, borgerne kan gå på opdagelse i. På de grønne arealer laves der et demensvenligt stisystem og i hjertet af byen laves et hyggeligt torvemiljø for sociale aktiviteter med aktivitetspavillon, caféborde og bænke med videre. Endvidere kan der etableres sanseoplevelser som fontæner, duftende planter, gynger og andre faciliteter på sigt.  

Området forventes færdigt tidligst i august, ellers i efteråret.

Første spadestik til byggeriet bliver taget onsdag den 26. april. Arrangementet begynder klokken 13.30 og slutter cirka klokken 16.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079