23948sdkhjf

DANSKE ÆLDRERÅD: Tilsyn må ikke svigte skrøbelige ældre

DANSKE ÆLDRERÅDs repræsentantskab opfordrer til, at kommunalbestyrelserne skærper det eksisterende tilsyn for ældre, der modtager pleje og omsorg.

Det årlige embedslægetilsyn på plejehjem, er erstattet af et risikobaseret tilsyn fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Ansvaret, der skal sikre sundhed og udvikling af kvalitet på plejehjem og i hjemmepleje, hviler fremover på kommunerne. DANSKE ÆLDRERÅDs repræsentantskab opfordrer til, at kommunalbestyrelserne tager udfordringen op og skærper det eksisterende tilsyn for ældre, der modtager pleje og omsorg.

"DANSKE ÆLDRERÅD værdsætter fagligheden og engagementet hos personalet, men er bekymret for, at plejekrævende ældre efter afskaffelsen af det faste statslige sundhedstilsyn ikke er sikret en forsvarlig, tryg og sundhedsfaglig korrekt pleje", lyder det i en udtalelse fra DANSKE ÆLDRERÅDs repræsentantskab.

Et samlet repræsentantskab har mandag på det årlige repræsentantskabsmøde givet hinanden håndslag på, at de vil arbejde for, at kommuners tilsyn fremover omfatter opgaver, som for eksempel at følge op på erfaringer i forhold til faste læger på plejehjem, at iværksætte tiltag for at undgå underernæring blandt ældre på plejehjem og i hjemmepleje, at føre tæt kontrol med medicin til ældre på plejehjem og i hjemmepleje, at kvalitet i plejen af ældre på plejehjem og i hjemmepleje udvikles og sikres samt at der er en faglig, ansvarlig personaledækning hele døgnet.

"DANSKE ÆLDRERÅD anerkender, at midler og opgaver ikke følges ad i den kommunale virkelighed. Det er kommunalbestyrelsens opgave at prioritere og dermed politikkernes ansvar, at ældre borgere får en værdig pleje og omsorg. Derfor opfordrer DANSKE ÆLDRERÅD til, at politikkerne arbejder med indhold i tilsynene. Ældre- og seniorråd er parate til - i samarbejde med forvaltning og politikere i de enkelte kommuner - at udvikle tilsynene, så skrøbelige ældre fortsat har et trygt og værdigt liv" lyder det fra DANSKE ÆLDRERÅDS repræsentantskab.

Konference om værdighed

Flere end 500 ældrerådsmedlemmer fra 95 kommuner deltager i dag i DANSKE ÆLDRERÅDs ældrepolitiske konference på Hotel Nyborg Strand.

På konferencen – "Værdighed – Hvad er det?", bliver værdigheden kigget efter i sømmene. Giver flere varme hænder mere værdighed? Er det egentlig ikke meget bedre med både flere og mere kompetente og kærlige hænder? Eller drejer værdighed sig i langt højere grad om livskvalitet og etik?

På konferencen stiller forskere, praktikere, politikere, embedsmænd og en teolog, skarpt på, hvad de mener giver ældres liv værdighed og livskvalitet.

Konferencen består derudover af 11 seminarer med relation til emnet.

Læs mere om: DA
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156