23948sdkhjf

Plejekonkurser: Ministre fik input fra organisationer

Ældreminister Thyra Frank og innovationsminister Sophie Løhde mødtes igår med repræsentanter fra KL, Dansk Industri, Dansk Erhverv, KA Pleje, FOA, Dansk Sygeplejeråd og Ældre Sagen for at drøfte, hvordan flere konkurser i ældreplejen kan undgås.

Regeringen ønsker at forebygge konkurser i ældreplejen og sikre de ældre kvalitet, tryghed og valgfrihed i hjemmeplejen.

I slutningen af februar besluttede regeringen at gennemføre et arbejde, der skal bidrage til at forebygge konkurserne i ældreplejen. Som en del af arbejdet afholdt innovationsminister Sophie Løhde og ældreminister Thyra Frank i går et møde med repræsentanter fra KL, Dansk Industri, Dansk Erhverv, KA Pleje, FOA, Dansk Sygeplejeråd og Ældre Sagen for at drøfte, hvordan flere konkurser kan undgås.

- Vi har i dag haft et rigtig godt møde om konkurser i ældreplejen med parterne på området. På mødet har vi fået en række gode og konstruktive input til den videre proces fra dem, som til daglig står med de konkrete udfordringer – de ældre, de ansatte, arbejdsgiverne og kommunerne, som i sidste ende er ansvarlige for ældreplejen. Det glæder mig, at alle ønsker at medvirke til at forebygge konkurser og finde veje frem. Jeg ser frem til, at vi i løbet af sommeren skal drøfte mulige løsninger med Folketingets partier, så vi fremadrettet kommer til at opleve færre konkurser, lød det fra innovationsminister Sophie Løhde efter mødet.

- Regeringen arbejder for at forbedre de ældres muligheder for frit valg og fjerne unødige barrierer. Men det er helt afgørende, at vi så vidt muligt sikrer, at der ikke er ældre og medarbejdere, som bliver utrygge og kommer i klemme, fordi private hjemmeplejefirmaer pludselig må dreje nøglen om. Det er derfor, vi i regeringen har igangsat et arbejde, der skal forebygge konkurser fremover. Og jeg synes, vi i dag har haft en konstruktiv og god dialog med flere af de centrale aktører på området, sagde ældreminister Thyra Frank.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078