23948sdkhjf

Aalborg bygger midlertidige boliger til ældre

De midlertidige boliger skal kunne modtage en bred gruppe af borgere med meget forskellig sygdomshistorik.

Aalborg Kommune vil bygge nye boliger til ældre med behov for midlertidigt ophold.

Kommunen vil bygge 48 boliger på Annebergvej, som skal erstatte kommunens nuværende tilbud om midlertidigt ophold for svækkede ældre på Riishøjcentret.

Et stigende antal ældre får behov for ekstra pleje i en ældrebolig i en tidsbegrænset periode. Det kan f.eks. være efter en indlæggelse på sygehuset, hvor borgeren endnu ikke kan klare sig i eget hjem med hjemmehjælp, mens andre oplever et pludseligt funktionstab, så de ikke længere kan klare hverdagen hjemme. I de tilfælde kan et ophold i en midlertidig bolig forebygge unødig indlæggelse og genindlæggelse på sygehuset og rehabilitere borgeren til selv at klare sin hverdag igen.

De midlertidige boliger skal derfor kunne modtage en bred gruppe af borgere med meget forskellig sygdomshistorik. Boligerne skal også bruges af borgere, som til dagligt plejes i hjemmet af deres ægtefælle, når ægtefællen i en periode får behov for hjælp til den daglige omsorg.

De nye midlertidige boliger bliver som standard 50 m2 med eget bad og toilet, mens otte boliger tilpasses til borgere med behov for ekstra plads i bolig eller bad til for eksempel særlige hjælpemidler eller ekstra plads til pårørende. Boligernes have skal rumme mulighed for både rehabilitering, træning og sanseoplevelser med duftende blomsterbede, rindende vand og søde bær. Træningen kan fås ved at forcere små bakker og skrående belægning eller at hænge vasketøj op.

- Vi har længe haft et ønske om at placere vores midlertidige boliger tæt på vores akutpladser, fordi begge tilbud er henvendt til borgere med et stort og ofte meget komplekst plejebehov. På Annebergvej er vi tæt på både vores meget specialiserede sygeplejersker på Akuttilbud Aalborg og byens mange praktiserende læger. Det gør det nemmere at samarbejde tæt og tværfagligt om den enkelte borger og at udnytte vores specialiserede medarbejderes viden bedre, forklarer rådmand Thomas Krarup.

Boligerne skal efter tidsplanen stå klar til brug sidst i maj 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187