23948sdkhjf

Fællesspisning mod ensomhed i Sønderborg

I Sønderborg markeres kampagnen 'Danmark spiser sammen' med et godt måltid stegt flæsk og persillesovs ad libitum. Måltidet er velegnet til at styrke fællesskaber, og fælles måltider kan mindske ensomheden blandt borgere, som ikke har et stærkt socialt netværk.

I Sønderborg Kommune inviterer Frivillighedens Hus i samarbejde med Det Sønderjyske Køkken til fællesspisning i aften.

Arrangementet er et led i kampagnen 'Danmark spiser sammen', som Folkebevægelsen mod ensomhed har taget initiativ til og som kører hele ugen.

I Sønderborg markeres 'Danmark spiser sammen' med et godt måltid stegt flæsk og persillesovs ad libitum.

- Måltidet er velegnet til at styrke fællesskaber, og fælles måltider kan mindske ensomheden blandt borgere, som ikke har et stærkt socialt netværk. Men ensomhed truer også mennesker med handicap og mennesker, der lider af psykisk sygdom og desværre også mange børn og unge, udtaler Bente Rey, formand for foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune. Hun understreger, at arrangementet er et tilbud til alle uanset alder.

Der er 100 billetter til arrangementet, og de sælges efter først til mølle-princippet i Det Sønderjyske Køkken.

- I Danmark er 212.000 voksne ramt af svær ensomhed. Nogle grupper som enlige, alvorligt syge og deres pårørende er særligt udsatte. I vores kommune har vi fx over 40 borgere på venteliste til en besøgsven. Det er med andre ord mennesker over alt i vores kommune, der kunne bruge lidt netværk og nogle besøg, og derfor synes jeg, dette arrangement er supergodt og håber, at mange vil benytte sig af muligheden for at møde andre denne dag, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen.  

ÆldreSagen i Sønderborg-Sundeved har samtidig taget initiativ til et samarbejde med en række foreninger og organisationer, som tilsammen har mange tilbud om fællesskaber, aktiviteter og hobbies. Foldere, som fortæller om tilbud som besøgsvenner, indkøbsbusser, aflastning, motionsvenner, foredrag, rejser og meget andet puttes sammen med den nye bog Frivilligguide i særligt fremstillede poser, som hjemmeplejen og ældrevejlederne i uge 17 tager med ud til borgerne, bl.a. dem som modtager forebyggende hjemmebesøg.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14