23948sdkhjf

Aarhus kaster millioner efter frisk mad på plejehjem

Inden udgangen af 2017 har Aarhus Kommune brugt 35 millioner kroner på renovering og etablering af plejehjemskøkkener.

Med 35 millioner kroner fra Sundheds- og Ældreministeriets køkkenpulje bliver der inden udgangen af i år etableret nye køkkener og indkøbt nyt køkkenudstyr på de sidste ni plejehjem i Aarhus Kommune. Dermed kan Aarhus Kommune inden udgangen af 2017 sætte punktum for et par års forandring fra vakuumpakket til frisklavet mad på plejehjemmene.

- Når jeg besøger plejehjemmene, kan jeg tydeligt mærke forskellen. Der dufter igen af hjemmelavet mad, og hvis beboerne har lyst, kan de være med i madlavningen. Personalet har fået bedre rammer for at skabe noget af det allervigtigste i ældre menneskers hverdag – et godt måltid mad, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Tilsagnet om 35 millioner kroner fra Sundheds- og Ældreministeriet vil berøre 1.126 beboere, på blandt andet plejehjemmene Hestehavehusene, Sifsgård, Kristiansgården, Skelager, Hørgården, Sønderskovhus, Engsøgård, Næshøj og Havkær.

Sundhed og Omsorg begyndte at genetablere køkkener i 2014, og i slutningen af 2015 var de fleste køkkener etableret, så plejehjemmene nu så vidt muligt selv laver frisklavet mad på hverdage.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111