23948sdkhjf

Næstved bygger køkkener om for 8,6 mio. kr.

17 køkkener i plejecentre i Næstved Kommune får nu en opgradering eller bliver etableret fra ny.

Næstved Kommune har søgt Ældreministeriets køkkenplje og har fået bevilget hele det ansøgte beløb på 8,6 mio. kr. Det betyder, at 17 køkkener i plejecentre i Næstved Kommune nu får en opgradering eller bliver etableret fra ny.

Følgende plejecentre og omsorgsboliger har fået del i midlerne:
Distrikt Øst
- Helgesvej 1 og 3 har fået midler til renovering af to køkkener.
Distrikt Vest
- Fugleparken (Rosenhaven og Birkebo) har fået midler til renovering af to køkkener (et hvert sted).
- Søvang i Glumsø har fået midler til etablering af et køkken.
Distrikt Nord
- Birkevang i Herlufmagle har fået midler til renovering og opgradering af to køkkener og etablering af et nyt køkken ( i alt tre køkkener).
Distrikt Syd
- Nygårdsvej 220 får etableret to køkkener.
- Birkebjerg Allé 9 og 11 får midler til etablering af tre køkkener.
- Birkebo på Tommerupvej 2B får renoveret tre køkkener.
Den selvejende institution Solgaven får midler til renovering af deres køkken.

Mange af køkkenerne i kommunens plejecentre er i dag så små, at der ikke kan laves mad til de ældre borgere på stedet. Af samme grund er der heller ikke mulighed for at inddrage de ældre i madlavningen, som mange ellers har et stort ønske om.

- Mange af plejecentrene får i dag leveret færdigforarbejdet mad, og det betyder i sagens natur, at duften af mad ikke på samme måde spreder sig i plejecentrene. Og det ved vi har stor betydning for de ældres livsglæde - og i særdeleshed deres appetit, som i forvejen måske ikke er så stor. Vi har derfor længe haft et ønske om at opgradere vores køkkener, men det har været vanskeligt at opfylde, da investeringen ville betyde en huslejestigning for beboerne på grund af de gældende regler, siger Jette Leth Buhl, formand i Omsorgsudvalget i Næstved Kommune.

Næstved Kommune har desuden lagt godt en million kroner som medfinansiering, så det samlede beløb til renovering og etablering af køkkener bliver 9,6 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.284