23948sdkhjf

'Normale' mennesker har sin egen postkasse

32 nye boliger til udviklingshæmmede i Aalbrg tager udgangspunkt i beboernes egne ønsker. Det tager beboeren Sonja meget kærkomment imod

32 beboere med mild eller moderat udviklingshæmning skal have et nyt sted at bo i Aalborg Kommune.

Det nye botilbud ved navn Tornhøjgård skal erstatte fire eksisterende botilbud og stå klar til indflytning i juli 2018. Foreberedelserne starter onsdag, hvor rådmand Thomas Karup tager første spadestik til byggeriet sammen med formand for organisationsbestyrelsen Ib Fruensgaard fra Himmerland Boligforening.

- Vi har spurgt beboerne i vores eksisterende botilbud om, hvad der er vigtigt for dem. Dels i forhold til de fysiske rammer som eksempelvis plads til kæledyr, gæster og sociale aktiviteter, men også til hvordan vi kan understøtte deres muligheder for at leve det selvstændige liv, de ønsker. Derfor bliver det nye botilbud en samling af private hjem, som kan danne ramme for selvstændige liv med arbejde, madlavning, motion og havearbejde, fortæller rådmand Thomas Krarup.

Personligt præg på boligen

Sonja Tranholm Olesen er en af de borgere, som har været med til at sætte sit præg på det nye botilbud.

- Det her er første gang nogen spørger mig, hvordan jeg godt kunne tænke mig at bo, fortæller Sonja om sin oplevelse af at blive inddraget i udformningen af botilbuddet.

- Jeg sagde til dem, at det ville være rart at kunne komme ind i sin lejlighed uden at skulle igennem alt det gangværk og fællesstuen. For det ville være rart bare at kunne komme direkte ind til sig selv. Der var også noget med en postkasse. Det ville være rart at have sin egen postkasse, så andre ikke snager i ens post. Det har normale mennesker. Det har jeg set, forklarer Sonja.

Omfattende inddragelse Beboerne på kommunens eksisterende botilbud er både blevet interviewet, har deltaget i workshops og haft besøg af antropologer, som har dokumenteret deres liv, hverdag og tanker om den gode tilværelse. Pårørende og personale har også været inddrages i processen. Det samme har lokalsamfundet, fordi det nye botilbud skal være en naturlig og integreret del af lokalområdet.

De færdige tegninger til Tornhøjgård vidner om, at de mange interessenters ønsker både er blevet hørt og så vidt muligt indarbejdet i det færdige projekt. Så Sonja og de andre beboere kan glæde sig til både privat postkasse og direkte adgang til boligen, når Tornhøjgård står færdig i juli 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14