23948sdkhjf

Arbejdsmiljøpris gik til plejehjem i Nyborg

Plejehjemmet Svanedammen vandt bl.a. fordi, man tager hensyn til privatliv i vagtplanerne og åbent drøfter sygefraværskultur.

Nyborg Kommune har delt årets 'Arbejdsmiljøprisen' ud og denne gang gik prisen til Plejecenter Svanedammen, der konkurrerede med fem øvrige nominerede.

Plejecentret har også tidligere modtaget ”Erhvervslivets Ridderkors”, fordi de er læringssted for kandidater i en Mentorordning under Jobcentret.

En anonym medarbejder siger til nyborg.dk, at den nuværende ledelse af plejehjemmet har fokus på, hvordan personalet har det og opfører sig over for hinanden. Og at de nu samarbejdes i teams, at kollegerne bakker op om hinanden og viser hinanden tillid, modsat tidligere hvor man har været gennem mange ledelses- og personaleskift og 'sladder i krogene'.

Foruden diplom og blomster får arbejdspladsen 300 kr. pr. ansat, der frit kan bruges efter eget valg.

Begrundelsen for at valget faldt på Plejecenter Svanedammen er, at de

  • har et levende og dynamisk fællesskab, hvor de deles om ansvaret, og hvor der er plads til konstruktiv kritik.
  • åbent har drøftet deres sygefraværskultur og givet håndslag på, at de vil ligge lavest i statistikkerne i stedet for højest.
  • tager større hensyn til arbejdsliv/privatliv med fleksible vagtplaner og giver mulighed for spontant at holde fri/møde senere ind.
  • sender ’god bedring’ sms’er til hinanden.
  • lægger vægt på, at det er lederen, der er tilgængelig for en dialog, når der ringes ind om evt. (syge)fravær.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093