23948sdkhjf

Apopleksienheden på Rigshospitalet Glostrup får ærespris

Apopleksienheden får Hjernesagens ærespris 2017 for sit arbejde med at udvikle og igangsætte "Den involverende stuegang".

"Kære Apopleksienhed på Rigshospitalet Glostrup. Det er en stor glæde i dag at overrække jer Hjernesagens ærespris, der gives til en person eller organisation, der har gjort en særlig indsats på hjerneskadeområdet. I jeres tilfælde handler det om jeres store og engagerede arbejde med og fokus på at udvikle og igangsætte "Den Involverende Stuegang".

Sådan indledte Hjernesagens direktør, Klaus Legau, sin tale ved overrækkelsen af Hjernesagens ærespris under Hjernesagens repræsentantskabsmøde i Vejle i fredags.

Hjernesagen uddeler hvert år ved foreningens repræsentantskabsmøde sin ærespris, og i år gik prisen til Apopleksienheden på Rigshospitalet Glostrup, der gennem længere tid har fokuseret på involvering af apopleksipatienten og de pårørende i stuegangsfunktionen og udviklet og implementeret "Den involverende Stuegang".

Sammen med patienten og de pårørende planlægger behandlerteamet mål for både den kommende uge og mere langsigtede mål for patienten. Det har givet mere tilfredse patienter, pårørende og personale, da flere faggrupper lærer med, af og om hinanden.

- For Hjernesagen er det afgørende vigtigt, at patient og pårørende er i centrum, og at de bliver involveret i forløbet i forbindelse med behandling og udskrivelse, så der opstår så ligeværdig en proces som muligt. Vi ved fra medlemsundersøgelser, at medinddragelse af borger og pårørende i rehabiliteringen øger den positive effekt, og at medbestemmelse på eget liv giver større tilfredshed og bedre muligheder fremover, sagde Klaus Legau. 

En inspirerende pil der peger fremad

- Når I involverer borgeren og de pårørende, før I lancerer en færdig plan, er det også et udtryk for, at I har tillid til hinanden og mod til at træde ud af rollen som autoritativ, alvidende sundhedsfaglig medarbejder. Det har I fået positive tilbagemeldinger på fra patienter og pårørende, og det gør jeres indsats til en inspirerende pil, der peger fremad, sagde Klaus Legau.

Erfaringerne fra "Den involverende stuegang" viser også, at samarbejdet mellem patienten, de pårørende og faggrupperne betyder, at personalet sparer tid i deres daglige arbejde. 

Hjernesagen har uddelt en årlig ærespris siden 2010.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094