23948sdkhjf

Kastaniely Plejecenter får grøn smiley af Arbejdstilsynet

Plejecentret holder bl.a. trivselsmøder, hvor medarbejderne hver gang har tre timer til at drøfte arbejdsmiljøet.

Kastaniely Plejecenter, som Forenede Care driver i Svinninge ved Holbæk, har netop fået tildelt en grøn smiley af Arbejdstilsynet, som gælder de næste fem år.

- Vi er selvfølgelig meget stolte af smileyen. Vi gør løbende en dyd ud af, at arbejdsmiljøet skal være helt i orden på plejecenteret, og derfor er vi også rigtig glade for, at myndighederne med den grønne smiley anerkender, at arbejdsmiljøet på Kastaniely Plejecenter er i orden, forklarer Forenede Cares kvalitetschef Annette Jellesmark.

Arbejdstilsynet har tildelt plejecenteret den grønne smiley efter et grundigt tilsyn i starten af maj, hvor
plejecenteret havde en konsulent fra Arbejdstilsynet på besøg, som gennem et par timer interviewede en driftsleder, en arbejdsmiljørepræsentant og Forenede Cares kvalitetschef.

- Der blev drøftet emner som det psykiske arbejdsmiljø og det generelle arbejde med plejecenterets arbejdsmiljø. Ligesom den lovpligtige arbejdspladsvurdering og de årlige tilfredshedsundersøgelser blev fremvist med resultater, som signalerer tydelig fremgang, fortæller Annette Jellesmark. Arbejdstilsynets konsulent fik også fik fremvist arbejdspladsvurdering på boligerne i beboernes omsorgsjournaler.

- Det var mit indtryk, at konsulenten var meget positiv over vores tiltag. Især at vi bruger ressourcer på særlige trivselsmøder, hvor medarbejderne hver gang har tre timer til at drøfte arbejdsmiljøet i deres gruppe – men også på tværs af huset og vagtlag, siger Annette Jellesmark, som også oplevede, at konsulenten fandt det positivt, at plejecenteret har stort fokus på de raske medarbejdere, og at ledelsen gør meget ud af at inddrage personalet i stort og småt i dagligdagen.

- Vi har iværksat en række tiltag på det seneste, ligesom vi har flere ting i støbeskeen. For eksempel anerkender vi de medarbejdere, som har haft en periode over tre måneder uden sygefravær med en gave. Fremadrettet vil vi blandt andet også holde systematiske trivselsmøder på alle fløje på plejecenteret, både i dagvagter og i aften-/nattevagterne. Og ledelsen har også for nylig lanceret en nyhedsvæg, hvor alle nyheder og relevante informationer bliver sat op, forklarer hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141