23948sdkhjf

Høje hygiejnekrav i badeværelserne

De mange sengestuer på DNV Gødstrup er udstyret med fuldt fleksible badeværelseskabiner leveret af Pressalit Care i samarbejde med Badelement ApS. Pressalit Care har udført apteringsarbejdet i badeværelserne, der således er udstyret med højdejusterbare elektriske håndvaske og højdejusterbare, elektriske toiletter samt garniture såsom håndgreb til bruseområdet.

Pressalit Cares produkter er udviklet i samarbejde med bygherre. Bygherre har haft høje krav til badeværelsesinstallationernes overflader og hygiejnemæssige forhold.

- For håndvaskenes vedkommende var der høje, men berettigede og faglige krav til, at der ikke måtte være tydelige samlinger og kanter i produktet, hvor skidt og bakterier kunne samle sig. Håndvasken skulle således støbes i ét stykke. Det har været et yderst lærerigt projekt, og berigende at arbejde med så markante og tydelige krav omkring hygiejnen, fortæller Claus Albertsen, salgschef hos Pressalit Care.

Pressalit Care har leveret elektriske toiletløftere som brugere selv kan justere op og ned. Også her var der høje og konkrete krav til, at der ikke måtte være overgange eller mellemrum i materialet, for således at lette den daglige rengøring. Pressalits udfordring har derfor været at udvikle produkterne med henblik på rengøringsvenlighed fra starten, så den tid personalet skal bruge på rengøring minimeres.

Toiletløfterens inddækning er udført med skrå top så patienter ikke kan afsætte toilettasker og remedier, af hensyn til hygiejnen. Betjeningen af de justerbare toiletter og håndvaske sker ved hjælp af berøringsfølsomme knapper integreret i indstøbningen, således at knapperne ikke stikker ud eller har kanter, og en klud stadig kan føres over materialet og fange alle bakterier.

- De strenge krav til udførslen af vores produkter har hjulpet os meget i vores arbejde og hjælper os stadig, når vi er ude på andre hospitalsbyggerier, fordi produkterne er blevet optimeret til formålet, forklarer Claus Albertsen.

De fleste af badeværelserne på DNV Gødstrup er udført ens. De mange en-mands sengestuer er således forenelige, men Pressalit Care har også udført bariatriske badeværelser til overvægtige patienter. Der stilles større pladskrav til de bariatriske sengestuer og badeværelser, fordi kørestole, toiletstole og rollatorer er større og det kræver oftest mere end én sygeplejer at hjælpe en bariatrisk patient. Derudover er der højere krav til den vægtmæssige belastning af produkterne. Pressalit Cares produkter gennemgår derfor et omfattende testprogram der opfylder både danske og internationale standarder.

Faktaboks - Pressalit Care

  • Pressalit Care har leveret omkring 216 badekabiner til DNV Gødstrup i to etaper
  • Badeværelsesinventaret er udført i materialer der kan tåle klordesinficering
  • Virksomheden arbejder i disse dage med etape 3 af byggeprojektet
  • Pressalit Care er en del af Pressalit Group
  • Læs mere på www.pressalit.com

 

  • Pressalit Care fik den 7. maj tildelt en Danish Design Award for deres sideforskydelige toilet udviklet til Plejecentret Marienlund i Silkeborg. Kategorien var Better Work, som omhandler øget arbejdsmiljø for plejepersonalet og øget selvhjulpenhed for brugeren. Samme produkt er også i finalen i 2. runde af uddelingen af Danish Design Award, hvor det er nomineret i kategorien Fostering Partnerships. Her er det netop det offentlige/private samarbejde der honoreres med en pris. Prisen uddeles 31. maj på Designskolen i Kolding.
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109