23948sdkhjf

Et kvantespring for hospitalets logistik

Laboratorie- og Logistikbygningen bliver på ca. 10.000 kvm. og forventes at stå klar i sommeren 2018 på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

20 lastbiler vil dagligt læsse varer af, når den nye Laboratorie- og Logistikbygning på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg står klar i sommeren 2018.

Mens varerne transporteres ned til lageret i kælderen og derfra fordeles ud til resten af hospitalet via tunnelsystemet, vil medarbejderne i Klinisk Biokemisk Afdeling på 1. sal knokle med nogle af de ni millioner blodprøvesvar, som årligt skal leveres derfra. På de øvre etager har forskerne travlt i det fælles forskningsmiljø. Her skal de cirka 15 afdelinger med forskningsaktiviteter samles. Som det er idag, ligger de spredt i alle hjørner på både Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

- Jeg sendte for nylig nogle prøver til analyse i Stockholm uden at vide, at der kun få meter væk findes et apparat og en kollega her på Bispebjerg Hospital, der kan analysere lige præcis den type prøve for mig. Det er det, som Laboratorie- og Logistikbygningen kan. Den kan give os en ping pong og en mulighed for at udveksle vigtig viden mellem afdelinger, som vi ikke har nu, siger Michael Krogsgaard, formand for forskningsudvalget på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

 Afdelingsledelsen for Klinisk Biokemisk Afdeling forventer bedre flow og færre fejl.

- Med Laboratorie- og Logistikbygningen kommer vores afdeling til at opleve en øget automation. De blodprøver, som hospitalets andre afdelinger sender til os med rørpost, bliver modtaget af en robot og sendt videre til analyse, som genererer et automatisk svar i systemet. Det betyder ingen manuelle processer og dermed et bedre flow, hurtigere svartider og færre fejl. Men også en øget sårbarhed over for driftsstop, siger ledende bioanalytiker Helle Brunsgaard Larsen.

  • Laboratorie- og Logistikbygningen bliver på ca. 10.000 kvm. og forventes at stå klar i sommeren 2018.
  • Bygningen skal blandt andet indeholde laboratorier, logistik- og lagerfaciliteter samt fælles forskningsfaciliteter for hospital og psykiatri.
  • Laboratorie- og Logistikbygningen er en del af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, der bygges på Bispebjerg Hospitals område frem til 2024.
  • Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg er finansieret med 2,95 mia. kr. af regeringens Kvalitetsfond og med 1,03 mia. kr. af Region Hovedstaden.
  • Region Hovedstaden investerer de kommende år 15 mia. kr. i syv nye hospitalsbyggerier, heraf kommer 8 mia. kr. fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling med patienten i centrum.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094