23948sdkhjf

Region Sjælland: Stram økonomiaftale giver vanskelige vilkår

Den netop indgåede økonomiaftale mellem regionerne og regeringen kommer ikke til at indebære et løft af sundhedsvæsenet i Region Sjælland.

- Det bliver vanskeligt at få enderne til at mødes i næste års budget, konstaterer Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland. Regionsrådsformanden er også ærgerlig over, at regeringen har holdt fast i, at sygehusene for 12. år i træk skal levere en stigning i produktiviteten på to procent.

Kravet om en årlig to procents stigning i produktiviteten på sygehusene for 12. år i træk er forældet, og sygehusenes finansiering bør ikke afhænge af, om de leverer flere behandlinger, siger Jens Stenbæk.

- Regeringen ønsker sammen med et flertal i Folketinget at fastholde kravet om en årlig to procents stigning i produktiviteten på sygehusene, og det har Danske Regioner været nødt til at tage til efterretning. Vi indførte i Region Sjælland med budgettet for 2017 en ny styringsform – værdibaseret styring – på regionens sygehuse, som netop gør op med produktivitetskravet. Vi styrer efter dét, som giver værdi for patienten. Når vi skal lægge budgettet for 2018, vil jeg opfordre Regionsrådet i Region Sjælland til at fastholde linjen med værdibaseret styring. Det gør vi for patientens skyld, og fordi det har været et massivt ønske fra vores medarbejdere, siger Jens Stenbæk.

Jens Stenbæk peger på, at udrulningen af værdibaseret styring i Region Sjælland har skabt en ny måde at gøre tingene på.

- Patienten er omdrejningspunktet, og vi har skabt et handlerum til vores lokale ledere og medarbejdere. Vi viser dem tillid, afbureaukratiserer og giver dem frihed. De skal med deres faglighed have frirum til at tilrettelægge den behandling, der er bedst for patienten. Vi kan i Region Sjælland se, at beslutningen om at indføre værdibaseret styring er god og rigtig, siger Jens Stenbæk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078