23948sdkhjf

NAVNE Grete Christensen fylder 60 år

Sygeplejerskernes stærke stemme i politik fylder 60 år idag 27. juni.

Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, fylder 60 år. Helt symbolsk falder den runde dag sammen med afslutningen af ”Sammen om DSR” - et udviklingsprojekt, hvor alle medlemmer har været inviteret til at komme med ideer til, hvordan de kan bidrage til at gøre Dansk Sygeplejeråds stemme endnu tydeligere.

'Indflydelse til sygeplejerskerne'. Det kunne være overskriften på Grete Christensens arbejde som formand for Dansk Sygeplejeråd. Det også rammen om hendes 60 års fødselsdag, som falder samtidig med afslutningen af Dansk Sygeplejeråds udviklingsprojekt ”Sammen om DSR”.

Blå bog

Grete Christensen har været formand for Dansk Sygeplejeråd siden 2009. Hendes fagpolitiske arbejde startede, da hun blev tillids- og fællestillidsrepræsentant i 1984. Syv år senere blev hun amtskredsformand for Dansk Sygeplejeråd Vestsjællands Amt, og fra 1998 frem til 2009 var hun 1. næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Grete Christensen blev i 2009 valgt til formand for Dansk Sygeplejeråd. Efterfølgende blev hun bl.a. formand for Sundhedskartellets Forhandlingsudvalg, forretningsudvalgsmedlem i FTF, formand for FTF’s Arbejdslivsudvalg og næstformand i PKA A/S og pensionskassen for sygeplejersker og lægesekretærer. Siden 2014 har Grete Christensen været i bestyrelsen for Forhandlingsfællesskabet, og i maj 2016 blev hun formand for Forbrugsforeningen af 1886.

Grete Christensen bor i Holbæk sammen med sin mand. Hun er mor til to voksne børn.

Et projekt som helt i Grete Christensens ånd skal udvikle Dansk Sygeplejeråd til en moderne organisation, drevet af medlemmernes engagement.

Grete Christensen blev valgt som formand i 2009 og er nu et skridt inde i sin tredje periode som sygeplejerskernes førstekvinde. Fra første dag har hun kæmpet for gode løn- og arbejdsvilkår og for at gøre det tydeligt, hvilke fordele sygeplejersker har ved at være medlem af Dansk Sygeplejeråd.

Helt overordnet har hun kæmpet for bedre rammer i sundhedsvæsenet og for at tegne en klar faglig profil af, hvilken rolle sygeplejerskerne spiller i sundhedsvæsenet – ikke på bekostning af de andre faggrupper, men i et samspil.

Grete Christensen er en efterspurgt debattør, som ofte medvirker i nyhedsmedier og rundt omkring i landet på konferencer.

På Christiansborg bevæger hun sig hjemmevant til møder med de sundhedspolitiske ordførere. Men det betyder ikke, at hun slipper fornemmelsen for sygeplejerskers virkelighed, for hun lægger stor vægt på at lytte til sygeplejerskers hverdagshistorier, deres bekymringer og løsningsforslag og løfte historierne op til det politiske niveau. Hun bruger eksemplerne som dokumentation i diskussionen med samarbejdspartnere eller til møder med sundhedsministeren.

Aktuelt er Grete Christensen optaget af at sikre bedre forhold for borgere med demens, for patienter i psykiatrien og i det hele taget arbejder hun for, at det danske sundhedsvæsen skal være stærkt og funderet: Fagligheden, kvaliteten, patientsikkerheden skal prioriteres.

Patientsikkerhed er en af mærkesagerne. Siden Dansk Selskab for Patientsikkerhed blev stiftet i 2001 har Grete Christensen engageret sig, og hun sidder med i bestyrelsen, hvor hun præger arbejdet med kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet.

Også på den internationale scene har Grete Christensen indflydelse. Både som formand for the European Federation of Nurses fra 2007 til 2010 og som formand for styret i Sygeplejerskers Samarbejde i Norden (SSN), hvor hun har bestridt formandsposten siden 2011. Hun har været stærkt engageret i oprettelsen af en sundhedsklinik for sygeplejersker i Swaziland i samarbejde med International Council of Nurses, ICN.

  

Samarbejdspartnerne om Grete Christensen:

Formand for Danske Regioner Bent Hansen:

Grete er en ildsjæl, der i al sit virke arbejder for at varetage sygeplejerskernes og sundhedsvæsenets interesser. Dette gør hun uegennyttigt, med stor faglighed og godt humør. Hun er en moderne udgave af Florence Nightingale, omplantet til Østsjælland, uden lampe, men med skarpslebne argumenter.

 

Innovationsminister Sophie Løhde:

”Jeg har stor respekt for Grete Christensen. Hun er en yderst professionel og engageret DSR-formand, der repræsenterer sygeplejerskerne på fornemmeste vis. I kraft af sine mange år på den fagpolitiske scene er hun godt inde i stoffet og god til at varetage sine medlemmers interesser på alle niveauer. Og så er Grete i øvrigt også en social person, man kan få sig et godt grin med.

 

Formand for Socialdemokraterne Mette Frederiksen:

”Grete brænder for, at sygeplejerskerne skal gøre det, de er bedst til – at give professionel sygepleje til borgerne i stedet for at bruge tid på unødig dokumentation og registrering. Jeg brugte selv en dag som sygeplejerske-praktikant på Hvidovre Hospital, og jeg kunne se, hvor meget den type af opgaver fylder. Derfor glæder jeg mig til at arbejde endnu mere sammen med Grete om vores ’Fingrene Væk’-reform.”

 

Pia Olsen Dyhr:

"Jeg kender Grete som en sej og klog kvinde, som med både ordentlighed og passion kæmper for Velfærdsdanmark og for ordentlige vilkår for sygeplejerskerne." 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125