23948sdkhjf

Seniorer fulgte rejsegilde på plejeboliger

De fire største blokke på Diakonissestiftelsens nye seniorboliger er nu rejst
Diakonissestiftelsen
Diakonissestiftelsen er en aktør inden for plejesektoren med hovedsæde og plejehjem på Frederiksberg i København samt et plejehjem og bofællesskab i Gentofte Kommune ned mod Gentofte sø.

Derudover driver Diakonissestiftelsen hjemmehjælp, bofællesskaber for psykisk sårbare, hospice og udgående hospiceteam og har sit eget uddannelsescenter med blandt andet en sygeplejerskeuddannelse.

Diakonissestiftelsen har 450 ansatte og 250 frivillige.
Kilde: Diakonissestiftelsen

Diakonissestiftelsen i København markerede i sidste uge, at de fire største blokke på deres 47 nye seniorboliger nu er rejst.

Det skete ved et rejsegilde, hvor der samtidig er taget hul på den sidste del af byggeriet mod Dronningensvej på Frederiksberg.

De kommende beboere kunne desuden kaste de første nysgerrige blikke på deres nye hjem.

- I har haft en ivrig fanskare til at stå og hoppe begejstret uden for byggehegnet, sagde projektchef Hanne Moe ifølge en pressemeddelelse til håndværkerne ved rejsegildet.

Og det var ikke områdets daginstitutioner, hun hentydede til, men de kommende beboere: Seniorerne, der spændt følger byggeriets fremdrift.

28 af seniorboligerne er lejet ud, og seniorerne var mødt talstærkt frem til rejsegilde. Der var kø for at komme ind i de to lejligheder, som var gjort klar i dagens anledning.

Annie Bremmelgaard skal bo i en af de to-værelses lejligheder på 78 kvm, og hun glæder sig over at se byggeriet skride frem.

- Jeg har været skrevet op til lejlighederne, lige siden jeg hørte om dem. Man finder ikke meget nybygget på Frederiksberg, og jeg vil gerne bo til leje, så jeg ikke skal bekymre mig om vedligehold, fortæller hun, der er tidligere overlæge fra Frederiksberg Hospital.

Klodserne stables
Normalt markerer et rejsegilde, at sidste tagspær er lagt, men her kommer boligerne som færdige moduler.

- Modulbyggeriet er valgt, blandt andet fordi det rent byggeteknisk sikrer høj kvalitet i bygningerne, og så skånes naboerne for nogle gener, da en stor del af byggeriet foregår langt væk. Det har været fascinerende at følge klodserne blive stablet, og der har været mange fladtrykte næser mod ruderne i Diakonissestiftelsens kantine, konstaterede Hanne Moe i sin tale.

Gammel ånd i nye bygninger
Der er 47 seniorboliger fordelt på seks huse.

De fire huse, som ligger tættest på Diakonissestiftelsens hovedbygning, er i tre-fire etager, mens de to huse ud mod Dronningensvej bliver i to-tre etager, så de passer med skalaen i villakvarteret.

- Vi har taget udgangspunkt i de klassiske bygninger med kamtakkede gavle og trapper skalaen ned mod boligerne på Dronningensvej. To gamle villaer er nænsomt blevet revet ned for at give plads, og vi genanvender mange af materialerne fx i fællesområdernes gulve og i havemurene, så både ånd og materialer lever videre i de nye boliger, siger arkitekt Kristian Martinsen fra Tegnestuen Vandkunsten, der har tegnet de nyt boliger

Diakonissestiftelsen forventer, at seniorboligerne er klar til indflytning den 1. november.
Brahe

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.15