23948sdkhjf

Nye metoder til medicintjek testes i tre regioner

En pulje på 4,5 milioner kroner fra handlingsplanen for den ældre medicinske patient er på vej ud til konkrete projekter i tre regioner.

Tre regioner skal nu afprøve metoder til systematisk medicingennemgang for ældre patienter. En pulje 4,5 mio. kroner fra handlingsplanen for den ældre medicinske patient, der blev vedtaget i juni 2016, er på vej ud til konkrete projekter i de tre regioner.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet på sin hjemmeside.

Pengene skal bruges til afprøvning af modeller for systematisk medicingennemgang rettet mod ældre borgere indlagt på sygehus og som ved indlæggelsen er i behandling med flere lægemidler.

Region Nordjylland vil styrke medicingennemgang i regi af 'Polyfarmaci-ambulatoriet Medicinsk Speciale Hobro'. Region Sjælland vil i større og systematisk skala udvikle en screeningsmodel for somatiske patienter indlagt på sengeafdelinger med medicinservice. Og Region Syddanmark vil udvikle og gennemprøve en struktureret metode til visitering af ældre til medicingennemgang under indlæggelse samt afprøve en model for systematisk medicingennemgang.

- Mange ældre har flere kroniske sygdomme og tager derfor hver dag flere forskellige slags medicin. På sygehuset kan man se, hvad de ældre tager, i en sammenhæng, så ved at gennemgå medicinen, kan vi forbedre behandlingen af den enkelte ældre patient. Det er et meget vigtigt skridt i indsatsen for at nedsætte risikoen for alvorlige bivirkninger og forkert medicinering, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156