23948sdkhjf

Kommunalt akutteam skal bo dør om dør med sygehuset i Skive

Unikt samarbejde skal gøre samarbejdet mellem primær og sekundær sektor tættere.

De nære sundhedstilbud til akut syge borgere samles under et tag i Skive. Det sker efter, at Skive Kommune og Regionshospitalet Skive har indgået et nyt klinikfællesskab: I dag torsdag indvies samarbejdet, der betyder, at hospitalet og akutklinikken bor dør om dør med kommunens nye akutteam  og den kommunale sygeplejeklinik.

Chef for Pleje og Visitation i Skive Kommune og hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen fra Hospitalsenhed Midt siger bl.a.:

- Det bedste tilbud for borgerne er ofte at få hjælpen i nærmiljøet og dermed undgå lange transporter og indlæggelse. Med klinikfællesskabet samler vi kræfterne i det nære sundhedsvæsen - til gavn for borgerne. Samtidig opruster vi i kommunen vores indsats med et helt nyt akutteam, som skal arbejde tæt sammen med hospitalet og de praktiserende læger. Det betyder, at vi hurtigt kan tage over, når borgeren har været på hospitalet eller hos lægevagten. Og med en fælles daglig base i klinikfælleskabet bliver samarbejdet mere smidigt og effektivt, siger Elsebeth Hummelgaard, chef for Pleje og Visitation i Skive Kommune.

- Det er helt specielt, at vi som hospital med en akutklinik kan bo dør om dør med både vagtlægen, kommunens akutteam og ydermere en kommunal sygeplejeklinik. Det er de tre sektorer - kommune, hospital og praktiserende læge - der samarbejder om at give borgerne det rette sundhedstilbud. Jeg er sikker på, at mange flere akut syge patienter kommer til at mærke, at vi sammen kan gøre nogle ting lettere for dem og deres pårørende, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.894