23948sdkhjf

Alle rum er forskellige

I halvandet år har entreprenørvirksomheden Elindco Byggefirma A/S være tilknyttet byggeriet af Nordfløjen. Virksomheden har været tilknyttet en række hospitalsbyggerier i Danmark, alligevel er hvert projekt unikt, erfarer Poul B. Jørgensen, projektchef ved Elindco Byggefirma A/S. Han forklarer, hvad denne slags projekter kræver:

- Det er ikke sikkert at én operationsstue skal indeholde det samme teknik som den næste. Arkitektonisk kan det også variere fra rum til rum, alt efter hvad der skal stå i lokalet. Vi skal derfor være opmærksomme på at isoleringen i ét rum kan overholde det nødvendige lydniveau, at dørkarmene har rette bredde i et andet rum, og generelt at alt det gulv-, murer- og vægarbejde vi leverer, er i overensstemmelse med installationerne, der skal stå i lokalet. Der er selvfølgelig paralleller at drage mellem hospitalsbyggerierne, og man udnytter den erfaring der er dannet, men rent arkitektonisk og teknisk er der konstant udvikling, så vores arbejde ændrer sig også, siger Poul B. Jørgensen.

Elindco Byggefirma A/S står for komplimenteringsentreprisen vedrørende alle indvendige bygningsarbejder, herunder gulve, lofte, vægge og det indvendige smedearbejde ved trapper.

- Rent teknisk er det et af de mere komplicerede projekter. Der er mange funktionskrav og tekniske finesser at leve op til, når man har med hospitalsbyggeri at gøre. Der er eksempelvis specialvægge med bly, der skal bygges omkring lokaler, hvorfra der foretages undersøgelser med røntgenstråling, forklarer Poul B. Jørgensen.

Udover krav til materialer i vægge er der høje krav til brand- og lydisolering, samt en hel del automatik i dørene. Den nye behandlingsbygning huser over 200 senge, knap 30 intensivsenge, 33 moderne operationsstuer, et intensivafsnit, ambulatorier og billeddiagnostisk funktion, mange med forskelligartede forudsætninger for den service og behandling, der skal håndteres når Nordfløjen er færdig.

Elindco Byggefirma A/S leverer endvidere to 7-etagers vindeltrapper til bygningens to store atrier, der vil være vartegn for Nordfløjen. De imponerende trapper udstyres med glasfacader, og vil dagligt blive mødt af hundredvis af brugere på hospitalet.

Nordfløjen på Rigshospitalet er Elindco Byggefirma A/S’ største projekt til dato. De vil være tilknyttet projektet indtil færdiggørelsen i 2018.

 

Faktaboks Elindco Byggefirma A/S

  • Med egne medarbejdere udfører Elindco Byggefirma A/S alt tømrer- og snedkerarbejdet, mens maler-, gulv-, smede-, og murerarbejde udføres som underentrepriser
  • Virksomheden har otte funktionærer tilknyttet og 30 håndværkere. Med underentreprenørerne har virksomheden i omegnen af 60 mand tilknyttet Nordfløjen
  • Elindco Byggefirma A/S har hovedsæde i Jyllinge på Sjælland

Læs mere på www.elindco.dk

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078