23948sdkhjf

Selvkørende multilift tilgodeser både bruger og hjælper

En Multilift 550 er et godt alternativ til loftlifte, både når det gælder fleksibilitet og komfort for brugeren og arbejdsstillinger for hjælperen. Nordland Healthcare har desuden udviklet en gangtræner, der kan klikkes på liften.

Hos Nordland Automatic A/S har de siden 1995 arbejdet med automation og PLC styring. Den erfaring ønskede de at gøre brug af inden for sundhedssektoren, hvor de kunne se et stort behov for nye løsninger. Nordland Healthcare blev stiftet, og som noget af det første købte de rettighederne til Multilift 550 i Europa. Multiliften er allerede udbredt i store dele af USA og Canada, hvor der er meget fokus på arbejdsmiljøet.

Multiliften kan bære op til 250 kg, og den er i stand til at hjælpe med forflytning af gangbesværede gennem døråbninger og rundt i hele bygningen uden at belaste hjælperen. Den er særdeles nem at betjene og kan selv køre ved hjælp af en elektrisk motor, som den eneste forflytningslift på markedet. Udover at kunne flytte folk fra et rum til et andet kan den anvendes ved faldulykker.

Nordland Healthcare har udviklet en gangtræner, der kan klikkes på liften. Liften flyttes nemt og hurtigt med til for eksempel et træningslokale. Ved hjælp af den indbyggede vægt på liften er det muligt at lave vægtdifferentieret gangtræning med borgeren/patienten, hvilket betyder, at man gradvist kan øge patientens selvbæring. Det er også nemt for patienten selv at regulere belastningen ved hjælp af en remote. Multiliften skal ikke fastgøres til hverken lofter eller vægge, og kan nemt flyttes fra afdeling til afdeling efter behov.

- Vi har med udviklingen af liften bestræbt os på at kombinere alle fordelene ved en loftlift og en mobillift - og så har vi gjort den elektrisk drevet. På den måde er den blevet en tre-i-én maskine, dertil kommer de andre funktioner, som vi kan montere på efter behov. Flere hjælpemiddelcentraler er allerede blandt vores kunder, da multiliften er særdeles velegnet til brug i private hjem, fortæller administrerende direktør hos Nordland, Karl Jensen, der gerne vil både videreudvikle på multiliften og udvikle nye hjælpemidler – gerne i samarbejde med andre, som det er sket i forbindelse med udviklingen af firmaets sengeløfter.

- I et OPI samarbejde (Offentligt Privat Innovationssamarbejde) med Region Nordjylland, Aalborg Universitetshospital og udviklingscentret One-stop-shop har vi udviklet en sengeløfter, der kan løfte hospitalssenge op fra gulvet så rengøring og redning af sengene kan foretages på selve stuen. Det har været en stor succes. Først og fremmest har det givet et bedre arbejdsmiljø, da rengøringspersonalet ikke behøver stå i uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Derudover er der en økonomisk gevinst for hospitalet i at vaske sengene decentralt, da sengene ikke skal transporteres rundt på hospitalet, hvilket også giver mindre risiko for smittefare, færre transportskader på sengene og mindre belastning på elevatorer mm. Endelig har test vist, at der er en besparelse på ca. 7 minutter pr. seng ved at lade sengen blive på stuen fremfor at skulle transportere den frem og tilbage.

Nordland Healthcare har solgt to sengeløftere til Aalborg Universitetshospital efterfølgende, og er nu i gang med at udvikle sengeløftere, der passer til sengene på et svensk hospital.

Læs mere på www.nordland.dk    

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109