23948sdkhjf

Thyra Frank vil samle alle landets plejehjem på internet-portal

Alle landets plejehjem skal inden udgangen af 2018 samles ét sted på nettet, så både ældre, deres familier og fagfolk kan finde det bedste sted at bo og arbejde

Ældreminister Thyra Frank vil gøre det nemmere for borgere i Danmark at finde deres sidste hjem. Derfor vil hun inden udgangen af 2018 have etableret en offentligt styret plejehjemsportal, et opslagsværk over samtlige af landets plejehjem.

- Vi kan jo alt på nettet i dag. Vi to kan i morgen finde ud af, at vi gerne vil til Paris, og så kan vi lynhurtigt bestille både hotel og flybilletter på nettet. Men du kan ikke finde ud af noget så vigtigt, som hvor dit sidste hjem skal være. Vi har haft frit plejehjemsvalg siden 2002. Men det hjælper ikke meget, hvis ikke man et sted kan se, hvad man har at vælge imellem. Det hænger ikke sammen, siger Thyra Frank til Magasinet Pleje.

- De skal alle sammen stå der. Og det skal beskrives, hvad det er for en type plejehjem. Hvilke værdier man har. Kan man tage sin kat eller sin pipfugl med? Hvor tit kommer præsten, hvis det er ham man vil se? Kan mine pårørende overnatte her? Kan de få lov at spise med? Alle de ting, jeg ved har betydning for folk ...

Det bliver en stor opgave?

- Ja, og derfor kommer det også til at tage tid. Og selvom jeg ikke vil være kendt som ministeren, der indførte en masse nye regler, så bliver lige præcis det her en ’skal’-opgave.

Ældreministeren mener, at danskerne langt tidligere i livet bør tage stilling til, hvor vi gerne vil bo, hvis vi en dag skal på plejehjem.

- Når man først bliver gammel og måske dårlig, og tingene skal gå hurtigt, så skal man i en svær situation - midt i en sorg - tage en beslutning, som man hverken selv eller ens familie kan overskue. Hvorfor ikke vælge sit plejehjem i god tid? Man kender ikke dagen før solen går ned, siger ældreministeren.

Denne artikel har været bragt i den trykte avis, Magasinet Pleje, 23. juni 2017.

Normalt ville artiklen være låst og kun tilgængelig for vore abonnenter. Vi har åbnet op for hele vores pleje-univers for en periode, så du gratis kan læse med og også dykke ned i vores arkiv

Portal - også for medarbejdere

Portalen kan også blive et opslagsværk for medarbejdere, der gerne vil finde det rette plejehjem for dem at arbejde på?

- Det er da helt rigtigt. Selvfølgelig skal medarbejdere også kunne orientere sig, så man kan finde et hjem med de værdier, man selv ønsker at arbejde med. Det gavner i den grad de ældre, at medarbejderne er glade, når de går på arbejde.

Det kan måske være en hjælp til at rekruttere de rette medarbejdere? Der er rift om både sosu-personale og sygeplejersker til plejehjem. Oplevede du også det, da du var leder?

- I høj grad. Specielt sygeplejerskerne. Det var ikke højt prioriteret at arbejde på et plejehjem.

Hvordan rekrutterede du selv medarbejdere?

- Jeg startede jo i 1988. Der var det svært at få sygeplejersker. Det var ikke der, sygeplejerskerne ville være. Jeg plejede at sige, at jeg ikke headhuntede, jeg ’hearthuntede’! Vi fik et godt ry, på ’Lotte’ (OK-Fondens selvejende plejehjem Lotte, som Thyra Frank var leder på fra 1988-2011 -red.). Og jeg fandt rigtig gode medarbejdere - dem er der gudskelov mange af. Hvis nogen kaldte mig en ildsjæl, så skulle de bare have mødt mine medarbejdere...

- Det handler rigtig meget om ledelse. At man er synlig og viser vejen og tager sig af de ting, der sker i dagligdagen. At være i øjenhøjde med medarbejderne, hele vejen oppe fra forvaltningerne eller fra ledelsen - og ud i leddene, siger Thyra Frank.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078