23948sdkhjf

Aabenraa vil forebygge ensomhed for 227.000 kr.

Nu kan man søge pulje med øremærkede midler til fastholdelse af sociale relationer.

- Der er en del ældre, som føler sig ensomme, f.eks. fordi de har mistet deres partner, deres partner er alvorlig syg eller måske selv har været indlagt i længere tid. I de situationer kan det være svært at fastholde sociale relationer og deltage i de fællesskaber, man plejer. Vi ønsker nu at støtte aktiviteter målrettet lige præcis denne gruppe ældre.

Sådan siger Povl Kylling Petersen, formand for social- og sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune. Her har man nemlig besluttet sig for at øremærke 227.000 kr. til aktiviteter, der skal opspore og forebygge ensomhed hos ældre over 60 år.

Puljen uddeles i samarbejde med Seniorrådet, der behandler og anbefaler ansøgningerne, inden politisk prioritering. Frist for ansøgning til puljen er 1. september 2017. Er man en del af Aabenraa Kommune, kan man søge her.

Med puljen kan frivillige foreninger, aktivitetscentre, bruger- og pårørenderåd på plejecentre og plejecentrenes venneklubber søge støtte til eksempelvis:

• transportudgifter til kollektive hente-/bringe ordning med henblik på deltagelse i eksisterende og nye aktiviteter og arrangementer,
• følgesvende, der motiverer og tilbyder at følge den ældre til aktiviteten de første par gange,
• arrangementer og aktiviteter på plejehjem, der foruden deltagelse af beboere også sikrer deltagelse af borgere i målgruppen,
• fællesspisning, spisevenner og fælles madlavning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.579